Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tretie finále Wimbledonu v rade? Mám na to, veľa som na sebe pracovala, verí si Džabúrová

Džabúrová stále čaká na svoj prvý grandslamový titul.
Džabúrová stále čaká na svoj prvý grandslamový titul.Reuters
Tenisová svetová desiatka Ons Džabúrová (29) sníva o postupe do tretieho finále Wimbledonu v rade. Tunisanka verí vo svoje schopnosti a tvrdí, že kľúčovým faktorom prieniku do súboja o titul bude zvládnutie emócií.

Džabúrová v roku 2022 prehrala finále s Rybakinovou a o rok neskôr aj s Vondroušovou. Svoje aktuálne grandslamové ťaženie na tráve odštartovala víťazstvom 6:3, 6:1 nad Japonkou Uchijimovou.

"Ak sa mi podarí postúpiť tretí rok po sebe do finále, bude to ako sen. Viem, že mám na to veľkú kapacitu, veľa som na sebe pracovala. Samú seba dokážem vidieť ako víťazku turnaja," uviedla rodáčka z mesta Ksar Hellal.

Džabúrová priznala, že ak to má byť jej čas na Wimbledone, musí na kurte udržať kontrolu nad svojimi emóciami. "Vždy sa snažím pamätať na to, že toto je miesto, kam patrím, kde hrám úžasne a kde sa cítim skvele," povedala pre The National.

"Jednoducho si budem užívať každý okamih, keď som na Wimbledone. Dúfam, že to bude ten správny rok. Pre mňa je najdôležitejšie vedieť zvládať svoje pocity, najmä keď to naozaj potrebujem. Niekedy sa snažím byť na seba menej prísna, pretože to tiež nie je ideálne," doplnila.