Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vypadla a vyzdvihla úroveň ženského tenisu. Postavenie v rebríčku je len číslo, tvrdí Gauffová

Gauffová si na trofej z Wimbledonu musí opäť počkať.
Gauffová si na trofej z Wimbledonu musí opäť počkať.Reuters
Coco Gauffová (20) sa stala ďalšou grandslamovou šampiónkou, ktorá skončila na aktuálnom Wimbledone už v prvom týždni. Američanka namiesto smútku vyjadrila presvedčenie o tom, že kvalita ženského tenisu nikdy nebola lepšia.

Reputácia z minulosti na tohtoročnom trávnatom Grand Slame neznámená príliš mnoho. Z 13 ženských grandslamových šampióniek zostali po nedeli v hre už len tri, pričom iba Jelena Rybakinová vie, aké je to držať nad hlavou Venus Rosewater Dish - trofej pre víťazku Wimbledonu.

V rovnakej časti pavúka sú aj ďalšie dve zo spomínaného tria - Jelena Ostapenková a Barbora Krejčíková. Znamená to, že v sobotu sa určite objaví minimálne jedna nová grandslamová finalistka.

Navarrová - Gauffová 6:4, 6:3

Gauffová je tipovaná na budúcu wimbledonskú šampiónku od chvíle, keď spôsobila jeden z najväčších šokov v histórii Wimbledonu - v prvom kole turnaja v roku 2019 porazila svoj detský idol Venus Williamsovú ešte ako 15-ročná školáčka. Sen o trofeji ostane nenaplnený minimálne ďalší rok po tom, čo šampiónku US Open bez okolkov vyradila krajanka Emma Navarrová.

Vzhľadom na to, že obe najvyššie nasadené hráčky vypadli už pred štvrťfinále, pričom svetová jednotka Iga Swiateková v treťom kole, Gauffová uviedla, že ľudia by nemali klásť veľký dôraz na aktuálny rebríček.

"Odohrala som už toľko šlágrov, v ktorých môže vyhrať ktokoľvek. Nasadenie je len číslo, len výhoda, aby ste v prvom kole nehrali s inou nasadenou. To však neznamená, že nemôžete prehrať, keďže sme videli vypadnúť už veľa nasadených i obhajkyne titulu," povedal Američanka novinárom a pokračovala:

"Aj keď nenasadené hráčky možno nie sú také známe, sú veľmi talentované. To je niečo, čo fanúšikovia tejto hry trochu nerešpektujú. Možno ich postavenie v rebríčku nie je najlepšie, ale ich úroveň je vysoká."

Gauffová (vpravo) tohtoročný Wimbledon nevyhrá.
Gauffová (vpravo) tohtoročný Wimbledon nevyhrá.TASR

Slová Gauffovej neboli takto zjavné na žiadnom turnaji ako teraz na Wimbledone, keďže posledných sedem ročníkov vyhralo sedem rôznych hráčok zo siedmich rôznych krajín. "Keď vidíte sedem rôznych šampiónov za posledné roky, len to ukazuje, že ženský tenis má kvalitné základy, je to skvelé. Myslím si, že to robí tento šport zábavným," dodala.

Navarrová k samotnému priebehu duelu s krajankou uviedla: "Hovorila som si, prečo nie práve ja? Prečo by som nemohla ísť do štvrťfinále? Verila som, že je to možné a deje sa to. Zvyčajne si príliš nevšímam, čo sa deje na druhej strane kurtu. Keď som však videla, že je frustrovaná, obracia sa na trénerov, trochu ma to nakoplo a dalo mi to momentum a trošku energie."

Rodáčku z New Yorku teraz čaká súboj s Jasmine Paoliniovou, ktorá si po skreči Madison Keysovej vyskúša meranie síl s ďalšou Američankou. Proti zástupkyniam vlajky USA nastúpila Talianka aj vo štvorhre, keď po boku Erraniovej vyzve opäť Gauffovú, jej parťáčkou bude Pegulová.