Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wimbledonský návrat mal rýchly koniec. Čas vyplním prípravou na olympiádu, hlási Osaková

Osaková sa na Wimbledone dlho nezdržala.
Osaková sa na Wimbledone dlho nezdržala.AFP
Naomi Osaková (26) skončila na tohtoročnom Wimbledone už po druhom vystúpení, keď ju z hry vyradila Emma Navarrová (24). Po skorom vypadnutí z trávnatého Grand Slamu zamerala Japonka svoju koncentráciu na blížiaci sa olympijský turnaj v Paríži.

Ázijská tenisová hviezda, ktorá hrala v All England Clube prvýkrát od roku 2019, podľahla Američanke v zápase druhého kola na centrálnom dvorci za necelú hodinu 4:6, 1:6. Hráčky sa v prvom sete dostali do stavu 3:3, potom štvornásobná grandslamová šampiónka stratila podanie.

Osaková priznala, že jej chýbalo sebavedomie: "Úprimne povedané, mám pocit, že aj keď na začiatku to vyzeralo tak, že sme si vymieňali gemy, neviem prečo, necítila som sa úplne sebavedomá. Nemala som pocit, že hrám až tak dobre. Myslím, že tie pochybnosti začali do mojej hry veľmi prenikať. Najmä druhý set nebol až taký skvelý."

Navarrová, 17. vo svetovom rebríčku, v druhom dejstve ešte viac pritvrdila, dvakrát získala brejk, dostala sa do vedenia 4:0 a zápas už zvládla dotiahnuť do víťazného konca. Osakovej pondelkové víťazstvo nad Parryovou v úvodnom kole bolo jej prvým na Wimbledone od roku 2018. V rebríčku je na 113. mieste, keďže sa na turné vrátila len v januári po vlaňajšom pôrode dcérky Shai.

Japonka uviedla, že si nie je istá, ako bude vyzerať jej program, ale dodala, že prioritou budú olympijské hry, ktoré sa začínajú koncom júla. Na OH v Tokiu sa dostala do tretieho kola. Tenisový turnaj v Paríži sa koná na antukových dvorcoch Rolanda Garrosa, kde Osaková na nedávnom French Open po trojhodinovej bitke podľahla svetovej jednotke Ige Swiatekovej.

"Keďže som vypadla tak skoro, chcem využiť čas a trénovať na olympijské hry, pretože chcem dosiahnuť dobré výsledky. Viem, že môj posledný zápas na antuke bol naozaj dobrý. Čo sa týka programu, zatiaľ toho veľa neviem. Vrátim sa domov, budem s dcérkou a potom budem plánovať," priznala.