Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Britský pár snov. Raducanuová sa teší na štvorhru s Murraym: Naskytne sa to raz za život

Murray a Raducanuová chcú potešiť domácich fanúšikov.
Murray a Raducanuová chcú potešiť domácich fanúšikov.Profimedia
Emme Raducanuovej (21) trvalo iba 10 sekúnd, kým sa chopila jedinečnej príležitosti hrať zmiešanú štvorhru s britským hrdinom Andym Murraym (37) na jeho rozlúčkovom Wimbledone. Organizátori podujatia udelili tejto dvojici divokú kartu.

Vysnívané duo jediných britských hráčov, ktorí získali grandslamové tituly vo dvojhre od roku 1977, vzniklo po tom, čo Murray pred zápasom s Macháčom odstúpil z mužskej dvojhry pre problémy s chrbtom v príprave na turnaj.

Škót bude v akcii aj v mužskej štvorhre so svojím bratom Jamiem, v úvodnom zápase sa stretnú s Austrálčanmi Hidžikatom a Peersom, oneskorene pridal do svojho programu zmiešanú štvorhru a Raducanuová sa chopila šance byť jeho spoluhráčkou.

"Je to príležitosť, ktorá sa naskytne raz za život," povedala bývalá šampiónka US Open novinárom krátko po svojom víťazstve 6:1, 6:2 nad Belgičankou Elise Mertensovou a pokračovala:

"Myslím si, že Wimbledon je Andy Murray a Andy Murray je Wimbledon. Niektoré veci sú väčšie ako tenis... hrať na Wimbledone s Andym, také veci sa len tak nevidia. Na konci môjho života, keď budem mať 70 rokov, viem, že budem mať spomienku na to, ako som hrala Wimbledon s Andym na domácom Grand SlamePre mňa bolo cťou, že ma o to požiadali. Chcem len, aby sa mu darilo."

Dvojnásobný wimbledonský šampión vo dvojhre, ktorý naposledy hral na podujatí zmiešanej štvorhry v roku 2019 po boku Sereny Williamsovej a dostal sa do tretieho kola, povedal, že si vychutnáva šancu hrať s Raducanuovou.

"Hovorili sme o tom už počas covidového ročníka, ale obom sa nám nakoniec celkom darilo vo dvojhre, takže k tomu nedošlo. Teraz som sa rozprával s mojím tímom, diskutovali o mixe, napísal som jej trénerovi a povedal som: 'Myslíš, že by to bolo niečo, do čoho by šla?" Povedal, že stojí za to sa opýtať," vysvetľoval tenista a dodal:

"Spýtal som sa jej a povedala, že by bola za. Mala by to byť zábava. Keď som bol mladý, párkrát som hral zmiešanú štvorhru a potom naposledy so Serenou. Veľmi sa mi to páčilo, je to niečo, čo sa nám podarí len málokedy."

Raducanuová povedala, že pre svoj idol by dala všetko: "Andy je pre nás všetkých hrdina. Som veľmi nadšená a dúfam, že sa naučím niečo o hre na sieti alebo niečo podobné. Naozaj ho nechcem sklamať. Budem v najlepšej forme, veľmi sa snažiť a asi budem aj nervóznejšia ako pri dvojhre."

Murray, ktorý sa v roku 2019 podrobil operácii bedrového kĺbu, už skôr vyhlásil, že po tomto roku pravdepodobne nebude pokračovať v kariére a mohol by sa rozlúčiť na olympiáde v Paríži. Olympijský tenisový turnaj ovládol v rokoch 2012 a 2016.