Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rodinné pravidlá? Keď hráme proti sebe, finančnú odmenu si delíme, vravia sestry Andrejevové

Erika a Mirra Andrejevové.
Erika a Mirra Andrejevové.Rob Prange / Zuma Press / Profimedia
Zažili to Serena a Venus Williamsové a tiež Karolína a Kristýna Plíškové. Sestry proti sebe museli hrať, hoci sa im príliš nechcelo. Teraz sa s nepríjemnou situáciou museli vyrovnať Mirra (17) a Erika (20) Andrejevové. Obe už síce na turnaji vo Wu-chane skončili, ale rozhodne zaujal ich postoj k získaným odmenám.

Erika Andrejevová, hoci je takmer o tri roky staršia, vyrastá v tieni svojej mladšej sestry. Mirra je totiž považovaná za jedno zo zázračných detí, veď ako čerstvo 17-ročná sa dostala aj do semifinále tohtoročného French Open.

Parížske vystúpenie však pre ňu bolo rozhodne menej psychicky náročné ako aktuálny turnaj v čínskom Wu-chane. Žreb totiž proti sebe postavil sestry a mladá hviezdička tušila, že to bude zlé... "Naposledy sme proti sebe hrali v nejakom tréningovom zápase možno pred troma rokmi a prehrala som. Nechceme proti sebe hrať na body alebo zápas," rozprávala Mirra.

"Môžeme spolu trénovať, ale hrať naozaj nie. Nie je to dobré ani pre jednu z nás. Samozrejme, v budúcnosti sa to možno zmení. Každopádne to bude ako nočná mora, hrať proti sestre. Tiež dosť zvláštne, pretože ona presne vie, čo by som na kurte urobila, a ja viem, ako bude hrať ona. Možno to bude zaujímavé pre fanúšikov, ale pre nás obe to bude skôr stres,“ dodala mladšia zo sestier a jej slová akoby boli kopírované z myšlienok Karolíny Plíškovej.

Prvý vzájomný zápas bol naozaj zvláštny. Skončil sa jednoznačným víťazstvom 6:3 a 6:1 pre staršiu z dvojice Rusiek, no v tenisovom svete stále nedocenenú Eriku. Na turnaji však zotrvala len o jeden duel navyše, s Taliankou Paoliniovou totiž uhrala iba päť gemov.

Témou sa však stala finančná odmena za výhru. Účasť v druhom kole vo Wu-chane je ocenená hodnotou 20 714 dolárov, za tretie kolo inkasovala Erika 36 568 dolárov. Sestry sa však už pred vzájomným zápasom dohodli, že bude lepšie sa podeliť.

"Aj naši rodičia trpeli. Rozhodli sme sa, že si rozdelíme peniaze pol na pol. Nech vyhrá tá lepšia," vysvetľovala Mirra. Rovnakú prax zrejme obe mladé Rusky budú praktizovať aj naďalej. Nikto netuší, koľko vzájomných súbojov spolu v budúcnosti odohrajú.

Najznámejšími duelmi dvoch sestier sú nepochybne zápasy Sereny a Venus Williamsovej. Američanky proti sebe počas 22 rokov odohrali 31 zápasov, z toho deväť v grandslamových finále. Lepšiu bilanciu má mladšia Serena (19:12). Poľky AgnieszkaUrszula Radwanská museli hrať proti sebe štyrikrát, úspešnejšia bola o dva roky staršia Agnieszka (3:1). Český súboj medzi dvojičkami Karolínou a Kristýnou Plíškovými je vyrovnaný 5:5. Ďalšie sestry Brenda a Linda Fruhvirtové sa ešte v súťažnom boji nestretli.