Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gauffová reaguje na kritiku: Ľudia musia akceptovať, že v športe sa nedá len vyhrávať

Gauffová vysvetlila svoj prístup k športu.
Gauffová vysvetlila svoj prístup k športu.GREG BAKER / AFP
Svetová štvorka Coco Gauffová (20) prišla s reakciou na kritiku svojich výsledkov v aktuálnej sezóne. Američanka povedala, že každý by mal akceptovať povahu športu a hlavne tenisu. Narážala tým na to, že počas roka je to jeden veľký kolotoč turnajov, v ktorom prídu aj prehry.

Gauffová získala minulý týždeň na turnaji China Open v Pekingu titul, ktorý označila za nečakaný. Aktuálne je na prahu toho, aby si tretí rok po sebe zabezpečila postup na koncoročný Turnaj majsteriek. Napriek tomu, že sa tento rok dostala do dvoch grandslamových semifinále a získala dva tituly, bola pod drobnohľadom. Svoje si vypočula najmä po neúspešnej obhajobe trofeje na US Open, na ktorom vypadla v osemfinále.

"Ľudia si neuvedomujú, že v športe sú skvelé aj zlé chvíle. Nič to neznamená. Inšpirovala som sa A'jou Wilsonovou. Jej prístup je o tom, že je zložité stále vyhrávať. Musíte si prejsť aj cez prehry, aby ste si uvedomili, čo musíte urobiť, aby ste sa vyvíjali. Tenisoví fanúšikovia to musia viac akceptovať," povedala Gauffová, ktorú vo Wu-chane čaká osemfinále s Martou Kosťukovou.

Olympijská víťazka Čeng Čchin-wen medzitým uviedla, že ako nová tvár čínskeho tenisu cíti zodpovednosť. Priznala, že musí nájsť spôsob, ako zvládnuť tlak. Vo svojej krajine sa stala superhviezdou po tom, ako sa tento rok dostala do finále Australian Open a na OH v Paríži získala zlato.

"Je toho na mňa veľa, ale užívam si to. Najmä, keď som videla, že všade sú moje fotografie. Je to šialené," povedala hráčka, ktorá 8. októbra oslávila 22 rokov.

"Ľudia majú odo mňa veľké očakávania. Dúfam, že sa v turnaji udržím dlhšie. Ale tenis je vždy ťažké predpovedať. Samozrejme, je tu tlak. Cítim aj zodpovednosť ako líder novej generácie, čo znamená, že to, čo hovoríte, je pod drobnohľadom verejnosti," dodala na čínskom podujatí domáca tenistka, ktorá si v stredu za hodinu a 42 minút poradila so Jaqueline Cristianovou a rovnako ako Gauffová postúpila do osemfinále.