Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková natiahla svoju neporaziteľnosť vo Wu-chane, v semifinále ju čaká Gauffová

Aryna Sabalenková vyhrala vo Wu-chane všetkých 15 zápasov.
Aryna Sabalenková vyhrala vo Wu-chane všetkých 15 zápasov.WANG ZHAO / AFP
Aryna Sabalenková (26) bola v osemfinále blízko k prehre, no vo štvrťfinále jasne prevalcovala v životnej forme hrajúcu Magdalenu Frechovú (26) dvakrát 6:2 a vyhrala aj svoj 15. zápas v kariére na tisícke vo Wu-chane. Šampiónka posledných dvoch ročníkov sa v semifinále stretne s najväčšou favoritkou Coco Gauffovou (20), ktorá neprehrala už deväť stretov a poradila si 6:0, 6:4 s ďalšou Poľkou Magdou Linetteovou (32).

Sabalenková - Frechová 6:2, 6:2

Aryna Sabalenková pricestovala do obľúbeného Wu-chanu po štvrťfinálovej prehre s Karolínou Muchovou v Pekingu a naďalej obhajuje svoju neporaziteľnosť na tejto čínskej tisícke. Kým v osemfinálovom vystúpení proti Julii Putincevovej bola potenciálne jednu loptičku od vyradenia, vo štvrťfinále proti Magdalene Frechovej dominovala.

Proti finalistke nedávneho Livesport Prague Open, ktorá pred niekoľkými týždňami prvýkrát triumfovala na okruhu WTA a vo Wu-chane oslavovala svoj prvý skalp hráčky TOP 10, mala jasne navrch až do stavu 6:2, 3:0. Potom si však vybrala slabšiu chvíľku a takmer prišla o náskok dvoch brejkov. V šiestej hre zlikvidovala oba brejkbaly a opäť nastolila dominanciu.

Zápasové štatistiky.
Zápasové štatistiky.Flashscore

Bieloruska v januári obhájila titul na Australian Open, na ďalší triumf však čakala až do augusta. Po prvenstve na tisícke v Cincinnati ovládla US Open a získala tak tretí grandslamový titul. Na konci roka by sa mohla vrátiť na pozíciu svetovej jednotky, v tohtosezónnom živom rebríčku má pred Igou Swiatekovou náskok približne 200 bodov.

Vo Wu-chane vyhrala všetkých 15 doterajších zápasov. Šampiónka posledných dvoch ročníkov je s dvoma triumfami spolu s Petrou Kvitovou najúspešnejšou hráčkou tohto podujatia, ktoré sa do kalendára vrátilo po dlhých piatich rokoch.

Semifinále by sa dalo označiť za predčasné finále. Sabalenková sa v súboji dvoch najväčších favoritiek turnaja stretne s rozbehnutou Coco Gauffovou. S Američankou tento rok hrala zatiaľ len v semifinále Australian Open. Vzájomnú bilanciu môže vyrovnať na 4-4.

Gauffová - Linetteová 6:0, 6:4

Coco Gauffová predĺžila svoju víťaznú sériu v Číne na deväť zápasov. Víťazka tisícky v Pekingu pokračuje v dobrej forme aj na rovnako prestížnom turnaji vo Wu-chane a na ceste medzi najlepšie štyri hráčky nestratila ani set. Vo štvrťfinále zdolala Poľku Magdu Linetteovú jasne 6:0, 6:4.

Američanka v prvom sete dominovala, využila tri zo štyroch brejkbalov a odvrátila všetky štyri šance súperky. V druhej sade stačil Gauffovej jediný brejk, ktorý získala v siedmom geme. Za stavu 5:3 síce nevyužila prvé tri mečbaly na returne, ale následne duel dopodávala.

Po Sabalenkovej a Swiatekovej sa stala treťou hráčkou, ktorá v tomto roku dosiahla hranicu 50 víťazstiev. Poľku zdolala aj v druhom súboji, tentoraz však oveľa ľahšie. Pred tromi rokmi na US Open musela proti nej otáčať prvé kolo.

Počas minuloročnej US Open Series Gauffová prvýkrát kraľovala na turnajoch WTA 500, 1000 a grandslamoch, no tento rok sa jej v tejto časti sezóny vôbec nedarilo. Preto sa rozhodla zmeniť trénera a po angažovaní Matta Dalyho sa jej darí na turnajoch v Číne. "Nechcem príliš prezrádzať, čo sa deje, ale áno, robíme zmeny v mojej hre. Takto hrám od turnaja v Pekingu," načrtla Američanka dôvody svojho úspechu.