Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková v semifinále zvíťazila nad Gauffovou, vo Wu-chane stále neprehrala

Sabalenková v semifinále vyradila Gauffovú.
Sabalenková v semifinále vyradila Gauffovú.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Aryna Sabalenková (26) v semifinále jasne prehrala úvodný set a v tom nasledujúcom trikrát doháňala manko brejku. Napriek tomu vyhrala aj svoj 16. zápas na Wu-chan Open, keď po setoch 1:6, 6:4, 6:4 zdolala deväť zápasov neporazenú súperku Coco Gauffovú (20). Šampiónka posledných dvoch ročníkov 2018-19 sa vo finále stretne s domácou Čeng Čchin-wen (22).

Gauffová - Sabalenková 6:1, 4:6, 4:6

Aryna Sabalenková vstupovala do semifinálového duelu s Coco Gauffovou s fenomenálnou bilanciou 15-0 na turnaji Wu-chan Open. Očakávaný súboj dvoch najväčších favoritiek vyzeral na začiatku ako jednoznačný ťahák pre mladú Američanku, no tá neudržala vedenie 6:1, 4:2 a napokon po dva a polhodinovom boji prehrala. Úradujúca šampiónka US Open nespoznala príchuť prehry ani vo svojom 16. zápase a vzájomnú bilanciu s Gauffovou vyrovnala na 4-4.

Bieloruska v úvodnom dejstve trafila len dva víťazné údery a nedokázala si poradiť s výbornou obranou súperky. Na skóre sa dostala až po skončení šiesteho gemu. V druhej sade stratila úvodné tri podania a bola dve hry od konca na turnaji.

V tom momente sa však karta úplne obrátila, Gauffová začala robiť viac nevynútených chýb a pri servise si komplikovala dvojchybami, ktorých za celý duel urobila 21. Sabalenková získala sedem hier v rade, vyrovnala na 1:1 na sety a v rozhodujúcom dejstve mala náskok brejku. Ten však neudržala a dovolila súperke vyrovnať na 4:4. Posledné dva gemy patrili opäť svetovej dvojke, ktorá tak mohla oslavovať postup do finále. V tejto sezóne vyhrala na tvrdom povrchu už 37-krát.

Počas nedávnej US Open Series získala Sabalenková svoj prvý titul od januárovej obhajoby na Australian Open, keď ovládla tisícku v Cincinnati a následne sa radovala z tretieho grandslamu v kariére na US Open. Na obľúbených turnajoch v Číne však zatiaľ nepredviedla najlepšiu možnú formu. Po tom, ako ju vo štvrťfinále v Pekingu vyradila Karolína Muchová, musela na ceste do finále vo Wu-chane dvakrát otáčať zápas, keď prehrala prvý set 1:6.

Na druhej strane sa Gauffovej letná sezóna na severoamerických betónoch vôbec nevydarila, čo viedlo k zmene trénera. Pod vedením nového kouča Matta Dalyho vyhrala turnaj v Pekingu, kde si vylepšila výbornú bilanciu 8-1 vo finálových dueloch. Jediný neúspech zaznamenala proti Ige Swiatekovej na French Open 2022. Vo Wu-chane prišla o sériu deviatich víťazstiev v rade.

Víťazka tohtoročného US Open bude o štvrtú trofej v sezóne usilovať proti Čeng Čchin-wen, ktorá si v domácom derby poradila s Wang Sin-jü 6:3, 6:4. Finále je na programe v nedeľu od 11:00.