Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sabalenková zdolala olympijskú šampiónku, vo Wu-chane skompletizovala triple

Sabalenková získala vo Wu-chane svoj tretí titul.
Sabalenková získala vo Wu-chane svoj tretí titul.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
Svetová dvojka Aryna Sabalenková (26) ovládla posledné tohtoročné podujatie WTA 1000 vo Wu-chane. V repríze januárového finále Australian Open zdolala domácu Čeng Čchin-wen (22), ktorá si finále tisícky zahrala po prvý raz v kariére. Bieloruska vyhrala aj svoj 17. zápas v dejisku a s tromi titulmi sa stala najúspešnejšou hráčkou turnaja.

Sabalenková - Qinwen Zheng 6:3, 5:7, 6:3

Sabalenková v semifinále prehrala prvý set a v tom nasledujúcom celkovo trikrát doháňala manko brejku. Napriek tomu zápas s Coco Gauffovou otočila a po tretí raz vo Wu-chane postúpila do finále. V ňom si svetová dvojka poradila s domácou Čeng Čchin-wen, s ktorou v predchádzajúcich troch vzájomných zápasoch nestratila ani set. 

Hráčky proti sebe aj štvrtykrát nastúpili na tvrdom povrchu, ale prvýkrát mimo grandslamových turnajov. Opäť raz mala na začiatku navrch Bieloruska, ktorej v prvom sete stačil jeden využitý brejkbal v šiestom geme. Na servise stratila len päť fiftínov a proti Číňanke vyhrala aj siedmy set.

V druhom dejstve už nebola taká dominantná na podaní, dvakrát ho stratila a prehrávala už 3:5. Po zisku dvoch hier v rade sa jej ešte podarilo skóre vyrovnať, ale koncovka patrila domácej hráčke a o víťazke musel rozhodnúť tretí set.

Ako prvá si uchmatla brejk Sabalenková. Vyhrala úvodné tri gemy, ujala sa vedenia a napriek tomu, že stratila dve hry na servise, zápas dotiahla do víťazného konca, keď po úspešnom zákroku na sieti využila svoj tretí mečbal.

Svojím tretím titulom vo Wu-chane sa aktuálna svetová dvojka stala najúspešnejšou hráčkou turnaja, doposiaľ sa o túto pozíciu delila s Petrou Kvitovou, ktorá tu triumfovala v rokoch 2014 a 2016. Sabalenková natiahla svoju neporaziteľnosť na tomto mieste na 17 zápasov. Tento rok ovládla svoj štvrtý turnaj kategórie major, po grandslamových Australian Open a US Open vyhrala aj ďalšie podujatie WTA 1000 v Cincinnati. Celkovo si pripísala 17. triumf a siedmy na okruhu WTA 1000.

Čeng Čchin-wen potvrdila, že sa jej proti Bieloruske nedarí. Finálovou účasťou však zaznamenala svoj najúspešnejší turnaj na domácej pôde a podčiarkla najlepšiu sezónu v kariére. Zároveň si zabezpečila aj premiérovú účasť na Turnaji majsteriek, ktorý sa bude konať začiatkom novembra v Rijáde.