Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Alcaraz sa vracia do čela rebríčka, Bublik so životným triumfom

Aktualizované
Bublik dosiahol v Halle životný triumf.
Bublik dosiahol v Halle životný triumf.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 25. júna?

18:00 - "V prvom rade musím zablahoželať Donne. Odohrala úžasný zápas nielen vo finále, ale počas celého týždňa," pochválila Kvitová svoju súperku v pozápasovom rozhovore.

Pozápasový rozhovor s Kvitovou
Flashscore

17:25 - Petra Kvitová sa štvrť roka po triumfe v Miami a následnom období bez jediného víťazstva teší z druhého tohtoročného triumfu. Dvojnásobná wimbledonská šampiónka dobyla turnaj WTA 500 v Berlíne, kde vo finále zdolala Chorvátku Donnu Vekičovú 6:2, 7:6 a bez straty setu získala svoj 31. titul, šiesty na obľúbenej tráve.

Zostrih zápasu Kvitová - Vekičová
Flashscore

17:20 - "Kľúčový moment duelu bol zvládnutý tajbrejk, pretože keď vyhráte prvý set, ktorý je ťažký, získate väčšiu sebadôveru," uviedla v rozhovore víťazka Ostapenková.

Pozápasový rozhovor s Ostapenkovou
Flashscore

17:15 - Barbora Krejčíková nezavŕšila svoj najúspešnejší turnaj na tráve triumfom. V Birminghame vo finále nestačila v súboji bývalých víťaziek Roland Garros na sebavedomú a veľmi dobre hrajúcu Jelenu Ostapenkovú, ktorej zobrala servis až v samom závere zobrala a prehrala 6:7, 4:6.

Zostrih zápasu Krejčíková - Ostapenková
Flashscore

17:00 - "Víťazstvo na tomto turnaji pre mňa veľa znamená. Hral som tu prvýkrát a bolo to fantastické. Na tráve sa mi darí, ale vyhrať akýkoľvek turnaj je výnimočné," povedal Alcaraz bezprostredne po zápase.

Pozápasový rozhovor s Alcarazom
Flashscore

16:20 - Carlos Alcaraz vyhral svoj prvý turnaj na tráve mimo Wimbledonu. Španielsky mladík ovládol prestížne podujatie v londýnskom Queen's Clube, kde vo finále zdolal Austrálčana Alexa De Minaura dvakrát 6:4 a získal piaty tohtoročný a celkovo 11. titul. Vráti sa tak na čelo svetového rebríčka.

Zostrih zápasu Alcaraz - De Minaur
Flashscore

16:05 - "Naozaj si to vážim. Šesť mesiacov som sa trápil a teraz prišla odmena. Neberiem to ako samozrejmosť. Je to vydreté," uviedol po životnom triumfe Bublik.

Pozápasový rozhovor s Bublikom
Flashscore

15:50 - Alexander Bublik oslavuje životný úspech na tráve v nemeckom Halle. Vo svojom ôsmom finále a prvom na podujatí ATP 500 zdolal svetovú sedmičku Andreja Rubľova 6:3, 3:6, 6:3. Prvýkrát na jednom turnaji vyradil dvoch hráčov z Top 10 a získal svoj druhý a doteraz najcennejší titul.

Zostrih zápasu Rubľov - Bublik
Flashscore

15:25 - "Nebolo tak ľahké, ako sa podľa skóre môže zdať. V Hamburgu hrám tretíkrát, takže sa na tomto turnaji celkom komfortne," prezradil po postupe na kurte Cornetová.

Pozápasový rozhovor s Cornetovou
Flashscore

15:15 - Alize Cornetová potvrdila v Bad Homburgu úlohu favoritky proti Martine Trevisanovej a po setoch 6:4, 6:2 postúpila do osemfinále.

Zostrih zápasu Trevisanová - Cornetová
Flashscore

13:00 - Najvyššie nasadeným hráčom v generálke na Wimbledon v Eastbourne je šampión USA z rokov 2019 a 2022 Taylor Fritz. V dolnej polovici poľa je najväčším favoritom minuloročný víťaz, Austrálčan Alex De Minaur. Prvú štvoricu nasadených dopĺňajú Tommy Paul z USA a Argentínčan Francisco Cerúndolo. Minuloročný finalista Maxime Cressy sa bude snažiť ukončiť jedenásťzápasovú sériu prehier.

12:30 - Svetová päťka Stefanos Tsitsipas z Grécka bude budúci týždeň na tráve v Malorke obhajovať svoj posledný titul ako najvyššie nasadený hráč. Je jediným zástupcom najlepšej tridsiatky v poli. Kvarteto najvyššie nasadených dopĺňajú na zelenom povrchu domáci Alejandro Davidovič, Američan Ben Shelton a nebezpečný Francúz Adrian Mannarino.

11:45 - Svetová tenisová jednotka Iga Swiateková si naplánovala svoj jediný tohtoročný turnaj na tráve pred Wimbledonom na menšie podujatie WTA 250 v nemeckom Bad Homburgu. Poľská tenistka v prvom zápase od triumfu na Roland Garros vyzve minuloročnú wimbledonskú semifinalistku Tatjanu Mariaovú.

06:10 - Petra Kvitová je najstaršou hráčkou v histórii, ktorá sa dostala do finále turnaja v Berlíne. Zároveň je druhou hráčkou, ktorá sa dostala do finále na tomto podujatí po prekročení hranice 30 rokov. Chris Evertovej sa to podarilo v roku 1985.

06:00 - Nedeľňajší program sa bude niesť v znamení finálových bojov na trávnatých dvorcoch. V londýnskom Queen's Clube sa vo finále stretnú Carlos Alcaraz a Austrálčan Alex De Minaur. V nemeckom Halle si o titul zahrajú Andrej Rubľov a Alexander Bublik. Pokiaľ ide o ženské turnaje, najmä českí fanúšikovia by mali mať oči na stopkách. Kým v Berlíne bude Petra Kvitová bojovať o celkový triumf proti Donne Vekičovej, v Birminghame si Barbora Krejčíková zahrá o svoj siedmy titul, keď vyzve Jelenu Ostapenkovú.