Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Gombos a Molčan s postupom v Bratislave, Kyrgios prekvapivo zlyhal

Aktualizované
Gombos postúpil na turnaji v hlavnom meste Slovenska do 2. kola.
Gombos postúpil na turnaji v hlavnom meste Slovenska do 2. kola.STZ
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 13. júna?

20:12 - Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do 2. kola dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V úvodnom kole zdolal v pozícii turnajovej jednotky Argentínčana Romana Andresa Burruchagu 4:6, 6:2, 6:3. Ďalším súperom najlepšieho slovenského singlistu bude Belgičan Kimmer Coppejans, ktorý vyradil Molčanovho krajana Petra Benjamína Privaru 1:6, 7:6 (4), 6:1.

"Očakával som, že to môže byť náročný a dlhý zápas. Hralo sa s inými loptičkami, na aké som zvyknutý a Juhoameričania sú na antuke nebezpeční. Trvalo mi, kým som sa dostal do správneho rytmu. Od začiatku druhého setu som začal hrať agresívnejšie a tlačil ho z forhendu, čo bol kľúč k úspechu. Diváci boli super a vytvorili skvelú atmosféru. Som rád, že môžem hrať doma pred našimi fanúšikmi. S mojím ďalším súperom Coppejansom som už hral, no bolo to dávno. Vynasnažím sa ušiť na neho účinnú taktiku," uviedol po postupe do 2. kola Molčan.

19:30 - Nick Kyrgios na turnaji v nemeckom Stuttgarte prekvapujúco podľahol Číňanovi Wu Yibingovi, prehral 5:7, 3:6 a končí už piaty zápas v rade.

"Je to vlastne moja prvá účasť na ATP Tour na tráve. Naposledy som na nej hral ako junior v roku 2017. Som veľmi rád, že som nastúpil proti Nickovi, je to jeden z najlepších hráčov na tráve a má neuveriteľný servis. Dal mi asi 20 es," usmieval sa Wu po cennom skalpe.

Wu a jeho pozápasové vyjadrenie.
Flashscore

18:07 - Venus Williamsová v holandskom Hertogenboschi nestačila na Švajčiarku Celine Naefovú a po trojsetovej bitke z turnaja vypadla.

Zostrih stretnutia.
Flashscore

17:23 - Tereza Martincová v tejto sezóne iba raz prešla cez prvé kolo hlavnej súťaže na najvyššom okruhu. A ani na tráve v obľúbenom Nottinghame, kde si v posledných dvoch rokoch zahrala štvrťfinále a semifinále, túto zlú bilanciu nevylepší. Po troch hodinách boja prehrala 6:7, 6:3, 6:7 s domácou nádejou Jodie Burrageovou.

Zostrih zápasu.
Flashscore

17:19 - V Bratislave sa nedarilo Jozefovi Kovalíkovi, ktorý v pozícii nasadenej osmičky prehral s ukrajinským kvalifikantom Vitalijom Sačkom 6:7 (1), 7:5, 0:6. Na konci druhého setu požiadal o medical time out a po návrate na dvorec si vynútil tretie dejstvo, no v ňom mal jasne navrch Sačko.

16:28 - Austrálčan Jordan Thompson sa prebojoval do druhého kola na trávnatom turnaji ATP v holandskom Hertogenboschi. Na úvod zdolal Francúza Giovanniho Mpetshiho Perricarda 6:4 a 7:6 (3). Ďalej ide aj Fín Emil Ruusuvuori, ktorý pokoril Američana Brandona Nakashimu 6:3, 3:6, 6:3.

16:02 - Domáca tenistka Harriet Dartová postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Nottinghame. V prvom zápase zdolala Kanaďanku Rebeccu Marinovú 6:4, 6:2. Siedma nasadená Talianka Camila Giorgiová si poradila s Američankou Madison Brengleovou 7:6 (5) a 6:2.

15:20 - Norbert Gombos smeruje do druhého kola dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open. V úvodnom kole zdolal v pozícii turnajovej šestky Čecha Dalibora Svrčinu 6:3, 3:6, 6:4. V dueli o postup do štvrťfinále bude jeho prekážkou švajčiarsky kvalifikant Jerome Kym. Slovenský reprezentant v roku 2019 vyhral celý domáci turnaj. Vlani prehral v semifinále s neskorším šampiónom Rusom Alexandrom Ševčenkom.

13:15 - Slovenská tenistka Viktória Hrunčáková postúpila do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v holandskom Hertogenboschi. V úvodnom zápase si poradila so švajčiarskou kvalifikantkou Susan Bandecchiovou v dvoch setoch 6:4 a 6:2 za hodinu a 38 minút. V ďalšom stretnutí ju čaká Bianca Andreescuová.

7:52Nick Kyrgios sa vracia na kurty prvýkrát od októbrového odstúpenia z Japan Open. Austrálčan vynechal mnoho turnajov vrátane Grand Slamov, podstúpil operáciu kolena, pre ktorú musel dlhší čas absentovať. Pri návrate wimbledonského finalistu bude jeho súperom v Stuttgarte Yibing Wu.

6:44 - Utorkový deň ponúkne niekoľko zaujímavých súbojov na troch rôznych turnajoch. Na najvyššej úrovni budú tenisti bojovať v holandskom S-Hertogenboschi, nemeckom Stuttgarte a britskom Nottinghame.