Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Klein v Prahe do semifinále, Šramková skončila v najlepšej osmičke

Aktualizované
Slovenka končí medzi najlepšou osmičkou.
Slovenka končí medzi najlepšou osmičkou.Slovenský tenisový zväz
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, sociálne siete - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo všetko sa stalo a deje 5. mája?

19:00 - Španielsky tenista Carlos Alcaraz postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Madride. Obhajca titulu zdolal v semifinále v pozícii nasadenej jednotky sedemnástku "pavúka" Chorváta Bornu Čoriča 6:4, 6:3. Alcaraz si tak dal darček k piatkovým 20. narodeninám.

Vyjadrenie Alcaraza po postupe do finále.
Flashscore

18:02 - Španielsky tenista Rafael Nadal sa odhlásil z antukového turnaja ATP Masters 1000 v Ríme (7.-14. mája). Podujatie vo Foro Italico malo byť pre neho súčasť prípravy na grandslamový Roland Garros, ktorý odštartuje v Paríži 22. mája.

"Veľmi ma bolí, že vynechám ďalší turnaj, ktorý výrazne ovplyvnil moju profesionálnu kariéru. Talianski tifosi mi vždy prejavovali veľkú náklonnosť. V uplynulých mesiacoch som nebol schopný trénovať na najvyššej úrovni, v minulých dňoch však predsa len prišlo k zlepšeniu môjho zdravotného stavu, čo je pozitívny signál," uviedol na sociálnych sieťach.

17:00 - Rebecca Šramková sa neprebojovala do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ITF WTT W60 v Prahe. Vo štvrťfinále nestačila na Chorvátku Tenu Lukašovú, ktorej podľahla 2:6, 2:6 za 64 minút. V priebežnom rebríčku poskočila Slovenka o deväť priečok, aktuálne jej patrí 236. miesto.

16:28 - Slovák Lukáš Klein postúpil už do semifinále dvojhry na Challengeri 75 v Prahe. Vo štvrťfinále zvíťazil nad domácim reprezentantom Zdeňkom Kolářom, ktorého zdolal 6:3, 7:5 za 105 minút. Dvadsaťpäťročný hráč si v súboji o postup do finále zmeria sily s ôsmym nasadeným Rakúšanom Sebastianom Ofnerom.

00:36 - Iga Swiateková potvrdila výborné výsledky proti Veronike Kudermetovovej, s ktorou v ich štvrtom stretnutí nestratila ani set a tretíkrát v rade s ňou neprehrala viac ako dva gemy. "Som nabudená na ďalší zápas, myslím si, že to bude pekné finále," povedala pred sobotňajším prestížnym duelom s Arynou Sabalenkovou.

Pozápasový rozhovor s Igou Swiatekovou
Flashscore

00:24 - Svetová jednotka Iga Swiateková z Poľska deklasovala v semifinále turnaja v Madride Veroniku Kudermetovovú dvakrát 6:1 a druhýkrát za sebou si zahrá o titul proti Bieloruske Aryne Sabalenkovej. Druhú hráčku rebríčka zdolala pred dvoma týždňami vo finále antukového turnaja v Stuttgarte. 

Zostrih zápasu Swiateková – Kudermetevová
Flashscore