Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Thomas Tuchel a reprezentácia Anglicka? Rokovania už mali odštartovať

Thomas Tuchel je spájaný s anglickou reprezentáciou.
Thomas Tuchel je spájaný s anglickou reprezentáciou. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Frank Hoermann/ SVEN SIMON
Ostrovné aj nemecké médiá uvádzajú, že Thomas Tuchel (51), ktorý bol nedávno spájaný s možným angažmánom v Manchestri United, je hlavným favoritom na post hlavného trénera Anglicka. Známy odborník už skôr priznal, že by mal záujem stať sa koučom niektorého z národných tímov.

Tuchel je bez práce od konca minulej sezóny, keď opustil Bayern Mníchov. Odvtedy ho médiá spájajú s prestupom do Manchestru United. Tam mal prísť vo chvíli, keď na Old Trafforde skončí Holanďan Erik ten Hag. Ten je síce pod veľkým tlakom, ale vo funkcii zostáva. Pre stávkové kancelárie je naďalej hlavným favoritom na to, aby zasadol na lavičku Červených diablov.

V utorok sa konalo zasadnutie predstavenstva United a v hre malo byť aj Tuchelovo meno, nakoniec však k zmene kouča nedošlo. A tak prichádza do úvahy možnosť číslo dva, ktorou by bola ponuka, aby trénoval anglický národný tím. Nemecký denník Bild uvádza, že rokovania už prebiehajú.

V prípade dohody by sa Tuchel stal len tretím neanglickým lodivodom ostrovného giganta a prvým Nemcom na lavičke Anglicka. Spomínajú sa aj mená Eddie Howe a Graham Potter. Veľkú šancu by mal aj manažér Manchestru City Pep Guardiola, ktorý má však v Citizens zmluvu ešte na túto sezónu.

Rodák z Krumbachu už skôr priznal, že je otvorený myšlienke trénovať niektorú z reprezentácií. Už v roku 2022 o takomto angažmáne tvrdil nasledovné: "Áno, prečo nie? Chcel by som. Ale doteraz som o tom príliš nerozmýšľal. Zvážil by som však, ak by to bol ten správny tím a ak by mal potenciál vyhrávať trofeje ako majstrovstvá sveta a EURO."

Na otázku smerujúcu na anglický národný tím vtedy odpovedal s úsmevom. "Viem, kam smerujete. Myslím si však, že Anglicko má momentálne dobrého trénera. Mužstvo je však veľmi silné. K ničomu inému sa vyjadrovať nebudem."