Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tím Mercedes oznámil obnovenie zmluvy s dlhoročným partnerom

Za jeden koniec spolu ťahajú už 12 rokov.
Za jeden koniec spolu ťahajú už 12 rokov.Profimedia
Tím Formuly 1 Mercedes v stredu oznámil, že od roku 2026 obnoví svoje titulové a technické partnerstvo s malajzijskou ropnou spoločnosťou Petronas.

Od nadviazania vzájomnej spolupráce v roku 2010 Mercedes vyhral titul konštruktérov až osemkrát. Aj keď v aktuálnej sezóne jazdci tímu Lewis Hamilton a George Russell čakajú na víťazstvo, stajňa so sídlom v anglickom Brackley nevidí dôvod na nepokračovanie v kooperácii s doterajším spoločníkom.

"Dnes robíme niečo trochu nezvyčajné - oznamujeme partnerstvo, ktoré sa začne o štyri roky," uviedol generálny riaditeľ a šéf Toto Wolff s veľkým predstihom.

"Je to dôležité posolstvo: náš tím a Petronas už nie sú len partneri, sme rodina a budeme jeden kolektív ešte mnoho rokov. Od roku 2026 bude jadrom výkonnosti F1 vyspelé udržateľné palivo."

"Práve to nám dáva fantastickú príležitosť preukázať naše odborné znalosti v tejto oblasti prostredníctvom pohonnej jednotky aj spoločnosti Petronas Fluid Technology Solutions," vysvetlil.

Tím Mercedesu na čele so šéfom Wolffom je momentálne v Kuala Lumpur pred Veľkou cenou Singapuru, ktorá sa uskutoční tento víkend na okruhu Marina Bay Street Circuit.