Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tite oznámil nomináciu Brazílie, do Kataru necestuje Firmino či Coutinho

Tite oznámil nomináciu Brazílie, do Kataru necestuje Firmino či Coutinho
Tite oznámil nomináciu Brazílie, do Kataru necestuje Firmino či CoutinhoProfimedia
Tréner Brazílie Tite (61) oznámil v pondelok 26-člennú nomináciu hráčov, ktorí sa predstavia na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Katare. Figuruje v nej 39-ročný Dani Alves. Útočník Roberto Firmino (31) sa nezmestil.

V nominácii chýba tiež ofenzívny futbalista Aston Villy Philippe Coutinho. Cez víkend si poranil stehno, ktoré ho vyradí z hry na niekoľko týždňov. Záverečný šampionát nestihne.

Šéf brazílskej lavičky povolal iba štyroch stredných obrancov. K Thiagovi Silvovi, Éderovi Militaovi a Marquinhosovi sa pridal Gleison Bremer z Juventusu. Naopak, Roger Ibañez z AS Rím či Gabriel Magalhaes z Arsenalu priestor nedostali.

Z anglickej Premier League sa v drese Brazílie predstaví dokopy 12 hráčov, medzi nimi aj dvojica aktuálnych lídrov tabuľky Gabriel Martinelli a Gabriel Jesus (Arsenal). Brazílska futbalová konfederácia okrem iného oznámila, že v Katare bude funkciu asistenta trénera plniť Ricardo Gomes. 

Úvodný zraz futbalistov Brazílie je naplánovaný v Turíne na 14. novembra. V tréningových priestoroch pobudnú "kanárici" dokopy päť dní. Do Dauhy odletia 19. novembra. 

Skupinu G otvorí Brazília duelom proti Srbsku (24. november). Neskôr sa predstaví proti Švajčiarsku a Kamerunu.

Nominácia Brazílie pre MS v Katare:

Brankári: Alisson (Liverpool), Ederson (Man. City), Weverton (Palmeiras).

Obrancovia: Bremer (Juventus), Éder Militao (Real Madrid) Marquinhos (PSG), Thiago Silva (Chelsea), Danilo (Juventus), Daniel Alves (Pumas), Alex Sandro (Juventus), Alex Telles (Sevilla).

Stredopoliari: Bruno Guimaraes (Newcastle), Casemiro (Man. United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Fred (Man. United), Lucas Paqueta (West Ham).

Útočníci: Antony (Man. United), Gabriel Jesus (Arsenal), Gabriel Martinelli (Arsenal), Neymar Jr (PSG), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham), Rodrygo (Real Madrid), Vinícius Jr (Real Madrid)