Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 voľných hráčov. Bez klubu zostávajú Hummels, Ramos či Navas

Hummels si stále nenašiel nového zamestnávateľa.
Hummels si stále nenašiel nového zamestnávateľa.Profimedia
Aj keď je prestupové obdobie vo väčšine svetových líg zatvorené, viacero hviezdnych mien ostáva bez zmluvy, čo znamená, že na novom angažmáne sa môžu dohodnúť aj počas rozbehnutej sezóny. Flashscore Správy vybrali desať najzaujímavejších mien.

Adrien Rabiot

Skúsený francúzsky stredopoliar po odchode z Juventusu túžil zamieriť do Premier League, lenže to aspoň zatiaľ nevyšlo. Záujem však mali kluby aj z iných líg, počas leta sa hovorilo napríklad o šestici Real Madrid, Liverpool, Manchester United, AC Miláno, AS Rím či Galatasaray. Stará dáma po jeho definitívnom odchode do stredu poľa priviedla trojicu Khéphren Thuram - Douglas Luiz - Teun Koopmeiners. Bude zaujímavé sledovať, kde skončí, pretože ide o nesmierne kvalitného futbalistu.

Mats Hummels

Nemecký obranca nemal o ponuky núdzu, ale stále si nenašiel nový klub. O tohto futbalistu malo záujem veľa klubov ako Real Madrid, Real Sociedad, West Ham, Malorka, Bologna, Neapol, Leverkusen či naposledy AS Rím, zo všetkého nakoniec vzišlo. Už tridsaťpäťročný stopér počas kariéry nastupoval iba za Bayern Mníchov a Borussiu Dortmund, päťkrát sa stal majstrom Bundesligy a v roku 2010 sa stal majstrom sveta s reprezentáciou Nemecka.

Anthony Martial

Meno si urobil v Monaku, ale pôsobenie v Manchestri United sa bude hodnotiť skôr ako sklamanie. Za tím zo štadióna Old Trafford nastupoval s krátkym hosťovaním v Seville od roku 2015. V zmluve mal napríklad aj klauzulu o bonuse v prípade, že získa Zlatú loptu. Od tej bol vzdialený minimálne tak, ako je teraz ďaleko od nového angažmánu. Počas prestupového odbobia sa spomínali francúzske Marseille alebo talianske Como, z oboch možností vzišlo.

Memphis Depay

Po odchode z Barcelony našiel azyl v konkurenčnom Atléticu, kde začal dobre, postupom času stratil miesto v tíme a tréner Simeone s ním už nepočítal. Nakoniec sa v Madride dohodol na ukončení spolupráce, takže si nový klub môže hľadať aj po skončení prestupového obdobia. Výrazný záujem hlási v ostatných hodinách hlavne Sevilla.

Wissam Ben Yedder

Francúzsky útočník prišiel do Monaka v roku 2019 za 40 miliónov eur zo Sevilly a hlavne z osobného hľadiska zažil veľmi dobré sezóny, pretože postupne v Ligue 1 nastrieľal 18, 20, 25, 19 a naposledy 16 gólov. Napriek tomu sa rozhodol kniežatá opustiť. Tento krok oznámil už v podstate pred koncom predošlého ročníka, nový klub stále nemá. Aj keď meno Ben Yedder sa aspoň na papierovo nedá zaradiť medzi tie najväčšie v Európe, tak pre mnoho celkov by vedel byť nesmierne užitočný.

Joel Matip

Spoľahlivý obranca bol veľmi úspešný v drese Liverpoolu. Vzhľadom na jeho vek ale postupne strácal miesto v tíme a nakoniec sa po vypršaní kontraktu rozhodol odísť. Kamerunský stopér mal v lete namierené do Lyonu, nevyšiel ani jeho presun do Leverkusenu, keďže zaujal trénera Xabiho Alonsa. Matip navyše nehral od začiatku decembra, nakoľko si roztrhol predný skrížený väz v kolene.

Iker Muniain

Legenda baskického Bilbaa spravila nečakané a prekvapivé rozhodnutie. Z materského klubu sa rozhodla odísť za novou výzvou. Aj keď o záujemcov nemala núdzu, stále je mimo hry. V súvislosti s Muniainom sa spomínal dokonca aj argentínsky River Plate. Napriek tomu, že španielsky ofenzívny futbalista odchod z Athleticu oznámil už koncom apríla, stále nemá nový klub.

Sergio Ramos

Legendárny obranca aj pred rokom čakal na nové pôsobisko. Po odchode z PSG si napriek iným lukratívnejším ponukám vybral návrat do materskej Sevilly. Momentálne je v podobnej situácii, no zdá sa, že tentoraz volanie zo Saudskej Arábie využije. Okrem toho sa o bývalého kapitána Realu Madrid výrazne zaujímali kluby MLS. Stále výborne fyzicky pripravený futbalista síce nemá o ponuky núdzu, no nechce sa uponáhľať.

Miralem Pjanič

Aj keď má najlepšie roky kariéry dávno za sebou, stále vie ponúknuť kvalitu a prehľad v strede poľa. Pjanič si zahral za Lyon, AS Rím, Juventus alebo Barcelonu. Posledné dve sezóny si odkrútil za Al-Sharjah v Spojených Arabských Emirátoch. Štvornásobný taliansky šampión odohral až 115 zápasov za národný tím Bosny, čo je historicky druhý najvyšší počet.

Juan Mata

Španiel je bez angažmánu od začiatku februára, vtedy sa s ním rozlúčil japonský Vissel Kobe a v uplynulých mesiacoch zvažoval ďalšie kroky. Počas leta trénoval s dánskym Nordsjaellandom, takže kopačky na klinec stále neplánuje zavesiť. Mata je odchovancom Realu Madrid, hrával za Chelsea, Manchester United a Galatasaray. Na konto si pripísal 41 štartov za španielsku reprezentáciu. V zbierke má titul majstra sveta (2010) aj Európy (2012).

Keylor Navas

Kostarický brankár patril svojho času k najlepším gólmanom na svete, po odchode z Realu Madrid začalo jeho meno mierne upadať. Ani v Paríži nemal pevnú pozíciu a po príchode Donnarummu sa jeho pozícia ešte viac otriasla v základoch. Síce mu vyšiel angažmán v Nottinghame, ale to bolo iba krátkodobé. Navas teraz rozmýšľa, čo bude ďalej, no podľa všetkého kariéru neplánuje ukončiť.