Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Argentíny o Messiho budúcnosti: Nech ide tam, kde sa bude cítiť dobre

Scaloni chce, aby jeho hviezda bola spokojná.
Scaloni chce, aby jeho hviezda bola spokojná.Profimedia
Argentínsky tréner víťaza majstrovstiev sveta Lionel Scaloni (44) povedal, že mu je jedno, v ktorom klube Lionel Messi (35) hrá klubový futbal, pokiaľ sa cíti pohodlne a šťastne.

Messiho budúcnosť v Paríži Saint-Germain bola v uplynulom týždni predmetom mnohých špekulácií po tom, ako ho klub vlastnený Katarským kráľovstvom suspendoval za výlet do Saudskej Arábie a vynechanie tréningu.

Francúzske médiá v utorok informovali, že prestup do saudskoarabského klubu je "hotovou vecou". Dodali tiež, že argentínsky kapitán je v procese finalizácie detailov pred podpisom zmluvy. Otec sedemnásobného držiteľa Zlatej lopty však poprel, že by došlo k akejkoľvek dohode s iným tímom. Uviedol, že do konca aktuálnej sezóny nebudú prijaté žiadne rozhodnutia.

"Nech ide tam, kde sa bude cítiť dobre so spoluhráčmi a fanúšikmi klubu. Táto záležitosť nás ako národný tím neovplyvní, pokiaľ bude šťastný, keď sa k nám pripojí. Potrebujeme, aby bol šťastný," povedal Scaloni pre katarský kanál Al-Kass.

Messi, ktorý sa minulý týždeň ospravedlnil PSG a svojim spoluhráčom, sa v pondelok vrátil k tréningu. Zdroj jemu blízky uviedol, že dostal oficiálnu ponuku, aby v budúcej sezóne prestúpil do saudskoarabského Al-Hilal, pričom predĺženie zmluvy v PSG nie je pre víťaza majstrovstiev sveta v hre.

Tamojšia krajina minulý rok vymenovala Messiho za veľvyslanca cestovného ruchu a v máji 2022 navštívil Džiddu. V januári sa vrátil, aby odohral priateľský zápas s PSG proti saudskému tímu All Stars, v ktorom bol aj Cristiano Ronaldo - Messiho konkurent v boji o titul najlepšieho hráča svojej generácie.