Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tri štyridsaťbodové hviezdy noci v NBA, lídrami konferencií Phoenix a Boston

Kevin Durant predviedol one-man show.
Kevin Durant predviedol one-man show.Profimedia
Najkvalitnejší zámorský basketbal si pre svojich fanúšikov prichystal desiatku súťažných stretnutí. Viac ako 40-bodovými nástrelmi sa zaskvela až trojica hráčov, no pozornosť pútal aj výkon efektívneho dua na palubovke Denveru.

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 104:101

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 142:127

Po sérii troch prehier v rade sa hráči Wizards vzchopili a odhodlali sa k vysokému nástrelu, ktorý si odniesol celok Minnesoty. Absolútnym lídrom a režisérom stretnutia bol Kristaps Porzingis so svojimi 41 bodmi.

Lotyšský basketbalista sa v aktuálnej sezóne zriedkavo dostával cez hranicu troch desiatok bodov, no tentoraz sa blysol skvelým inviduálnym vystúpením.

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 100:88

Boston Celtics - Charlotte Hornets 140:105

Pri sedemnástom víťaznom zápise klubu z Bostonu opäť žiaril Jayson Tatum. Konto Hornets zaťažil 35 bodmi a bolo to už jedenásty raz, čo sa 24-ročný hráč dostal počas tejto sezóny cez 30-bodovú métu. Aj vďaka jeho výkonom sa Celtics vyhrievajú na vrchole celej súťaže.

Brooklyn Nets - Orlando Magic 109:102

Kľúčovým faktorom jedenástej výhry Nets bol bez akýchkoľvek pochýb hviezdny Kevin Durant, ktorý sa so 45 bodmi stal najproduktívnejším hráčom noci. Skúsené krídlo pridalo aj sedem doskokov a päť asistencií. Pre Orlando, ktorému patrí predposledná priečka Východnej konferencie, to bola už šestnásta prehra ročníka.

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 105:101

Denver Nuggets - Houston Rockets 129:113

Na západnej strane NBA sa tesne pod vrcholom drží káder Denveru, ku ktorého ďalšej výhre prispelo najmä duo Jokič a Murray. Srbský dlháň si k svojmu menu zapisoval 32 bodov, 12 doskokov a osem asistencií. Jeho kanadský kolega nastrieľal o jeden bod menej a pridal 2 doskoky s piatimi asistenciami.

Utah Jazz - Chicago Bulls 107:114

Sacramento Kings - Phoenix Suns 117:122

Západnej konferencii kraľuje Phoenix, ktorý si z palubovky Sacramenta niesol cenné víťazstvo a leví podiel má na tom Devin Booker. Dvadsaťšesťročný rozohrávač sa po druhý raz v sezóne zaskvel viac ako 40-bodovým nástrelom - tentokrát si pripísal 44 bodov. Okrem produktivity v počte košov ukázal aj čítanie hry a zaznamenal šesť ziskov lôpt.

Los Angeles Lakers - Indiana Pacers 115:116