Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tuchelov návrat do Anglicka sa blíži, bývalý kouč Chelsea má prebrať národný tím

Tuchel preberie tím Albionu.
Tuchel preberie tím Albionu.PA Wire via DPA / PA Images / Profimedia
Anglická futbalová asociácia vyriešila otázku reprezentačného trénera, na lavičku Albionu by mal podľa miestnych médií zasadnúť nemecký kouč Thomas Tuchel (51). S bývalým trénerom Chelsea je údajne uzavretá dohoda, ktorá by mala byť podľa denníka The Times oficiálne potvrdená ešte tento týždeň.

Tuchel prostredie anglického futbalu dobre pozná, Chelsea priviedol k víťazstvu v Lige majstrov v roku 2021, ale nasledujúci rok bol prepustený. Nemec patril medzi favoritov stávkových kancelárií na lukratívny post v Anglicku od odstúpenia Garetha Southgatea po júlovej prehre so Španielskom vo finále EURO 2024. Špekulovalo sa aj o Pepovi Guardiolovi, ktorému v Manchestri City vyprší na konci sezóny zmluva.

V auguste bol za dočasného trénera vymenovaný Lee Carsley, ktorý s mužstvom absolvuje jesenný cyklus v Lige národov. Päťdesiatročný odborník, ktorý predtým viedol reprezentáciu do 21 rokov, sa nechal počuť, že túto funkciu by mal zastávať lodivod svetovej triedy a jeho úlohou bolo zvládnúť šesť zápasov. V štyroch z nich zaknihoval jeho tím tri víťazstvá a jednu prehru s outsiderom z Grécka.

"Je to privilegovaná pozícia. Veľmi si ju užívam, ale posledné dva dni to tak nebolo. Nie som zvyknutý prehrávať v anglickom tíme, neznášam to dobre," povedal Carsley.

Anglicko malo vo svojej histórii len dvoch zahraničných trénerov - Švéda Svena-Görana Erikssona (2000 až 2006) a Taliana Fabia Capella (2008 až 2012).