Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Hetrik Garreffu, najhorší zápas Kantora

Udalosti 30. kola Tipos Extraligy: Hetrik Garreffu, najhorší zápas Kantora
Udalosti 30. kola Tipos Extraligy: Hetrik Garreffu, najhorší zápas KantoraTASR
Utorkové 30. kolo Tipos Extraligy prinieslo zaujímavé výsledky a pohlo tabuľkou. Pozreli sme sa na jeho najzaujímavejšie momenty.

HC Košice - HC Mikron Nové Zámky 5:3

Košice vyhrali nad Novými Zámkami prvýkrát v sezóne, predtým prehrali 2:5 a 2:6. Obranca Jordon Southorn dvomi asistenciami navýšil ich celkový počet na rovných dvadsať. Joona Jääskelainen sa presadil dvakrát, zvýšil náskok v klubovej produktivite, zároveň je najlepším strelcom "oceliarov" (18+14).

Robby Jackson je s 24 gólmi najlepším strelcom ligy, ale aj keď mal v utorok bilanciu 1+1, tak v celkovej produktivite o bod zaostáva za Brantom Harrisom. Novozámocký útočník Mário Múčka sa presadil druhýkrát v posledných štyroch dueloch. Sú to jeho jediné dva zásahy prebiehajúceho ročníka.

Brankár Pavel Kantor mal úspešnosť zákrokov iba 82,14 % a to je jeho najhorší počin v prebiehajúcom ročníku Tipos Extraligy. Novozámčania prehrali piaty z posledných šiestich zápasov.

HC ´05 Banská Bystrica - HK 32 Liptovský Mikuláš 3:5

Liptovský Mikuláš vyhral už tretí zo štyroch vzájomných stretnutí. Martins Karsums získal tri asistencie a s 30 bodmi je jasne na čele tímovej produktivity. Bodoval po troch stretnutiach. Obranca Sameli Ventelä premiérovo v Extralige dokázal streliť v jednom stretnutí dva góly.

V drese domácich debutoval po návrate pod Urpín obranca Ján Brejčák. Ivan Ďatelinka bol prvýkrát v sezóne vylúčený do konca zápasu a zaknihoval 25 trestných minút. V doterajšom priebehu ich pritom nazbieral 24. Podobne je na tom hosťujúci kapitán Martin Kriška, tiež inkasoval 25 minút, doposiaľ ich mal 16.

"Barani" odohrali svoj jubilejný 800. zápas v základnej časti najvyššej slovenskej súťaže.

HK Dukla Trenčín - HK Dukla Ingema Michalovce 3:4

Kanaďan Joseph Garreffa v druhom zápase za Michalovce strelil hetrik. Bol to štrnásty trojgólový zápis tejto sezóny a prvý michalovský. Domáci útočník Šimon Petráš sa postaral o 20. presný zásah, je najlepším strelcom Trenčína. Presadil sa tretíkrát z piatich duelov. "Vojaci" po výhre na Winter Games nedokázali ďalší zápas vyhrať, rovnako ako Slovan Bratislava.

HK Spišská Nová Ves - HK Poprad 2:3

Zámorský útočník domáceho tímu Nolan LaPorte strelil svoj prvý gól v Tipos Extralige, podarilo sa mu to v druhom vystúpení po príchode do nového pôsobiska. Rovnako hosťujúci Nick Jermain po prestupe do Popradu zaznamenal premiérový zásah.

"Kamzíci" porazili Spišskú Novú Ves prvýkrát v sezóne. Rozhodol obranca Adam Drgoň, pre ktorého to bol 57. zásah v Extralige v 791. zápase. Na konte má zároveň jubilejný počet 200 asistencií.

Slovan Bratislava - HKM Zvolen 2:4

Zvolen vrátil svojmu súperovi vysoké prehry z predošlej časti ročníka, kedy sa Slovan tešil po výsledkoch 10:2 a 7:4. Marek Hecl strelil svoj deviaty a desiaty gól, presadil sa v troch z posledných štyroch zápolení. Michael Huntebrinker získal dve asistencie, bodoval po jednozápasovej prestávke. V tomto ročníku dvakrát ťahal sériu siedmich duelov aspoň s bodom.

Zvolen sa vrátil na prvé miesto tabuľky, predbehol práve Slovan. Domáci Brant Harris raz asistoval a so 44 bodmi je najproduktívnejším hráčom Tipos Extraligy. Samuel Takáč bodoval štyrikrát po sebe. Počas troch posledných zápasov vsietil štyri góly. Gólman Jared Coreau len štvrtý raz v sezóne inkasoval štyri alebo viac gólov.