Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Tipos Extraligy: Stúpajúca forma Banskej Bystrice aj Nitry

Pod Urpínom majú čoraz viac dôvodov na radosť.
Pod Urpínom majú čoraz viac dôvodov na radosť. TASR
HC ´05 Banská Bystrica a HK Nitra sú dvomi tímami s najlepšou formou v Tipos Extralige, oba celky vyhrali štyri z posledných piatich duelov.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HC ´05 Banská Bystrica 3:4 pp

V drese Spišiakov debutoval obranca Juraj Valach a bol pri každom góle svojho tímu. Jeden sám strelil a na dva prihrával. Domáci napriek tomu prehrali už štvrtý z posledných piatich stretnutí.

Kanadský útočník hostí Branden Troock zaznamenal svoj dvadsiaty gól a desiatu asistenciu v tejto sezóne, má teda jubiljený aj celkový počet bodov - tridsať. "Barani" ťahajú sériu štyroch výhier a z krátkodobého hľadiska majú najlepšiu formu v lige. Počas ostatných deviatich duelov prehrala Banská Bystrica iba raz.

Zároveň triumfovali vo štvrtom zápase na klziskách súpera po sebe a zo štadiónov súperovi si priniesli už 34 bodov - najviac zo všetkých extraligistov (doma získali 27). Útočník Alex Tamáši si v druhom súboji po sebe pripísal víťazný gól v predĺžení. V oboch prípadoch naň nečakal dlho - v piatok na ľade HC Košice rozhodol v 43. sekunde, tentoraz už v 24. 

HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce 5:1

Košice naďalej striedajú výhry s prehrami. Obranca Jordon Southorn s bilanciou 1+1 získal dva body v troch z uplynulých štyroch zápasov. Mimochodom, od začiatku sezóny bol iba raz vylúčený, inkasoval menší trest. Pre porovnanie, ročník 2019/20 ukončil so 116 trestnými minútami.

Brett Pollock strelil štyri góly z posledných piatich stretnutí. Joona Jääskeläinen vsietil svoj devätnásty gól a s 36 bodmi ostáva aj na čele tímovej produktivity. "Oceliari" ôsmy raz počas sezóny strelili aspoň päť gólov, Michalovce inkasoval päťkrát v dvoch prípadoch.

Do zostavy Košíc sa po zdravotných problémoch vrátil obranca Radek Deyl. Na zápasovú súpisku Michaloviec sa nedostali skúsení útočníci Radovan Puliš, Ryan Valentini a Adam Lapšanský.

HC Slovan Bratislava - HK Poprad 5:4 pp

Slovan má na čele tabuľky 76 bodov, o tri viac ako druhý Zvolen. Momentálne oba tímy odohrali rovnaký počet zápasov (39). "Belasí" vyhrali po dvoch prehrách. Až štyri body za gól a tri asistencie si pripísal Samuel Takáč, čo sa mu v tejto sezóne podarilo druhý raz. Pri výhre nad Zvolenom (10:2) mal štyri prihrávky.

Kanaďan Reid Duke v treťom stretnutí po príchode do Slovana z Nitry bodoval premiérovo, dvakrát asistoval. Liam Pecararo sa dvomi zásahmi dostal na dvadsaťgólovú hranicu. Brant Harris má v štatistikách 47 bodov a ostáva na čele produktivity celej Tipos Extraligy.

Popradský obranca Oldrich Kotvan strelil gól v treťom súboji po sebe a z uplynulých šiestich zápolení ich zaknihoval až päť, dokopy osem. Vyrovnal svoje dva najlepšie ročníky, ktoré zažil v Zlíne (2015/16, 2016/17). Najbližším zásahom môže stanoviť nové osobné maximum.

HC MIKRON Nové Zámky - HK Nitra 1:3

Nitra porazila Nové Zámky druhýkrát v sezóne, opäť v januári. Nedávno síce "Corgoni" podľahli Prešovu, ale z posledných desiatich súťažných vystúpení (Extraliga a Kontinentálny pohár) vyhrali až deväť.

Útočník Sahir Gill nazbieral v štrnástich meraniach síl trinásť bodov (2+11). V nedeľu zažil štvrtý viacbodový duel. V ostatných siedmich zápasoch mu pribudlo bodov desať.

Domáci obranca Mike Lee zaknihoval prvý bod za gól po tom, ako sa vrátil na ľad. Pre zdravotné problémy vynechal jeden mesiac. Troy Loggins vo štvrtom stretnutí po príchode do Nových Zámkov premiérovo asistoval, na konte už mal jeden zásah.

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HC MV TRANSPORT Prešov 3:4 sn

Max Gerlach strelil v riadnom hracom čase dva góly a rozhodol aj nájazdy, takže si pripísal hetrik a dokopy má 28 gólov. To z neho robí najlepšieho strelca Tipos Extraligy. Pred Harrisom má náskok štyroch presných zásahov.

Dobrú formu má aj Dante Salituro. V šiestich stretnutiach po výmene zo Spišskej Novej Vsi nazbieral sedem bodov, len raz vyšiel naprázdno. Z toho sa presadil štyrikrát a na celkovo trinásty gól mu svojou trinástou asistenciou prihrával Eduard Šimun, pre ktorého to bol prvý bod po štyroch zápasoch.

V nedeľu bolo na programe päť duelov, keďže predohrávka 34. kola medzi Trenčínom a Zvolenom (2:1) sa konala 14. januára počas Winter Games v Bratislave.