Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

UEFA trestala aj gigantov. Barcelona a Manchester United porušili finančné pravidlá

Katalánci a United dostali od UEFA najvyššie pokuty.
Katalánci a United dostali od UEFA najvyššie pokuty.Reuters
UEFA udelila Barcelone a Manchestru United pokuty za porušenie pravidiel finančnej fair play (FFP), uviedol v piatok riadiaci orgán európskeho futbalu.

Barcelona dostala pokutu 500-tisíc eur za nesprávne vykázanie "zisku z predaja nehmotného majetku" v roku 2022. United musia zaplatiť 300-tisíc eur za "menšie deficity pri prerušovaní hospodárenia".

"Hoci je Manchester United sklamaný výsledkom, akceptuje túto pokutu za to, čo UEFA uznáva ako menšie technické porušenie predchádzajúcich pravidiel finančnej fair play," uviedol klub z Old Traffordu vo vyhlásení pre britské médiá.

Cyperský APOEL a turecký Konyaspor dostali pokutu po 100 000 eur za rovnaký priestupok ako "Red Devils". Turecké kluby Istanbul Basaksehir a Trabzonspor, belgický majster Royal Antverpy a Anderlecht boli medzi ďalšími potrestanými tímami.

Rozhodnutia nasledovali po poslednom kole monitorovania pomocou pravidiel FFP, ktoré boli nahradené novými nariadeniami o udržateľnosti. Skupina renomovaných európskych gigantov vrátane Paríža Saint-Germain, AC Miláno a Interu, ktoré sa v septembri minulého roka dohodli s UEFA na vyrovnaní, splnila ciele stanovené na finančný rok 2022.

UEFA dodala, že si na tieto kluby naďalej posvieti a monitorované z hľadiska dodržiavania predpisov budú aj v budúcej sezóne.