Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukážkový obrat v derby vyšperkoval hetrikom Watling: Perfektný ligový zápas

Hostia si zo Zvolena odniesli cenné víťazstvo.
Hostia si zo Zvolena odniesli cenné víťazstvo. TASR
Hokejisti Zvolena nevyužili v nedeľu večer v 39. kole Tipos extraligy možnosť priblížiť sa bodovo vedúcemu Slovanu, pretože nezvládli derby na svojom štadióne s Banskou Bystricou.

Hoci Zvolenčania v druhej tretine viedli 4:1, hostia otočili na 4:5, a keď sa už zdalo, že po vyrovnávajúcom zásahu domáceho Hecla pôjde zápas do predĺženia, tri body pre tím spod Urpína zariadil svojim tretím gólom v zápase Patrick Watling.

"Nebol to môj prvý hetrik v kariére. Som rád za chalanov, že som pomohol otočiť skóre. Bol to perfektný ligový zápas v skvelej atmosfére. Vo Zvolene to je vždy šialené, aj teraz sa stále hralo hore-dole. My sme však boli schopní nájsť spôsob, ako zvíťaziť,“ tešil sa 29-ročný Kanaďan z obratu i z troch svojich gólov a k výkonu mužstva v derby dodal:

„Bol to skvelý tímový výkon. Cítili sme, že ideme správnym smerom a opäť sme dokázali, že sa nikdy nevzdávame.“

Banskobystričania vyhrali tretí duel za sebou, z posledných štrnástich stretnutí zaknihovali dovedna dvanásť výhier a môžu sa tak tešiť i zo štvrtého miesta v tabuľke, preskočili Spišskú Novú Ves.

„Poviem vám, že tento tím je nebojácny a nikdy sa nevzdáva. A netrápi nás, aké je skóre. Naša tretia tretina bola neuveriteľná. Hráči hľadajú spôsob, ako vyhrať. To je znak veľkých tímov. Možno brankári na oboch stranách nechytali dobre, no náš gólman sa necítil dobre. Vedel som o tom, ale vrátil sa do zápasu a v tretej tretine nás viackrát podržal. A to bolo najdôležitejšie,“ hodnotil výhru banskobystrický kouč Doug Shedden.

Zvolenčania mali najmä v druhej tretine navrch, ale nedokázali udržať trojgólový náskok. „Bol to výborný zápas z jednej i druhej strany. V prvom rade treba zagratulovať Banskej Bystrici, že nás porazila. Hostia šliapali až do konca. Za stavu 4:1 pre nás sme tam asi mali dať piaty gól na 5:1, aby sme výsledok udržali. Dostali sme potom zbytočný gól z prečíslenia. Bol to pekný hokej z oboch strán, ale tých inkasovaných gólov na našej strane je strašne veľa,“ vyjadril sa k prehre zvolenský kouč Peter Oremus.

„Nebolo to uspokojenie na našej strane, ale inkasovali sme lacné góly, to treba odstrániť,“ odmietol úvahy, že by jeho tím za trojgólového vedenia poľavil.