Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspechy žal s Osakovou či Azarenkovou. Skúsený Belgičan povedie svetovú jednotku Swiatekovú

Swiateková angažovala nového trénera.
Swiateková angažovala nového trénera. Geoff Burke / Imagn Images / Reuters
Svetová jednotka Iga Swiateková (23) angažovala do svojho tímu Belgičana Wima Fissetta (44), bývalého trénera špičkových hráčok ako Naomi Osaková (27), Kim Clijstersová (41) a Victoria Azarenková (35).

Začiatkom tohto mesiaca sa päťnásobná grandslamová šampiónka po troch rokoch rozišla so svojím koučom Tomaszom Wiktorowskim. Ten sa pripojil k tímu Swiatekovej pred sezónou 2022 a bol s ňou pri štyroch z jej piatich grandslamových víťazstiev vrátane troch triumfov na French Open.

"S radosťou vám oznamujem, že Wim Fissette sa stáva členom nášho tímu. Ako viete, pripravujem sa na finále WTA, ale moja perspektíva je ako vždy dlhodobá, nie krátkodobá. Viackrát som povedala, že moja kariéra je pre mňa maratón, nie šprint. S týmto prístupom pracujem, fungujem a robím rozhodnutia," uviedla Swiateková na sociálnej sieti X.

"Chcem povedať, že som veľmi nadšená a teším sa na spoluprácu s Wimom. Má skvelý prístup, víziu a obrovské skúsenosti na veľmi vysokej úrovni tenisu. Vždy je veľmi dôležité pokúsiť sa lepšie spoznať jeden druhého, ale začali sme dobre a už sa neviem dočkať, keď budeme môcť čoskoro súťažiť," doplnila aktuálne najlepšia hráčka sveta.