Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úvod Turnaja 5 krajín znamenal prehru. Juniori Slovenska strelili Fínom iba jeden gól

Aktualizované
Slovenskí mladíci nestačili na výber "Suomi".
Slovenskí mladíci nestačili na výber "Suomi".Profimedia
Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov majú za sebou úvodné vystúpenie Turnaja piatich krajín. V Chomutove pri štarte podujatia podľahli fínskym rovesníkom z Fínska. Na strane porazeného tímu sa našiel len jediný presný strelec, ktorým bolo Adam Cedzo (18).

Slovensko 20 - Fínsko 20 1:5

Duel odštartoval v rýchlom tempe. Fíni využili už prvú presilovku pri vylúčení Mamonova v 6. minúte. Hemming prešiel až príliš hladko cez modrú čiaru, v prečíslení dvoch proti jednému poslal prihrávku Heleniusovi, ktorý sťahovačkou do protismeru Eliaša otvoril skóre. 

Po vedúcom góle mali "Suomi" častejšie puk na hokejkách a navýšili vedenie. V úvode 14. minúty rýchlo vystriedali, Helenius sa predral po ľavom krídle a ideálne načasovanú prihrávku pred bránkovisko zužitkoval Skinnari.

Keď v 24. minúte nepremenil na gól Pobežal výhodnú pozíciu v nájazde a Bau o 11 minút neskôr zvýšil na 3:0, zdalo sa, že Fíni jasne kráčajú za víťazstvom. V 37. minúte sa však ocitol pred bránkou Cedzo a dobre mierenou strelou znížil.

Strelci duelu Slovensko 20 - Fínsko 20.
Strelci duelu Slovensko 20 - Fínsko 20.Flashscore

V tretej tretine ale Fíni nedopustili drámu. Boli rýchlejší, lepší v hre s pukom aj strelecky aktívnejší a triumf si poistili dvoma zásahmi, ktoré deklarovali ich prevahu. Napokon vyhrali 5:1 rovnako ako v augustovom vzájomnom dueli na podujatí vo švédskom Nyköpingu.

Mladí Slováci majú pred sebou v rámci tejto generálky na decembrové MS juniorov vo Švédsku ešte tri duely. Postupne si zmerajú sily s výbermi Švédska, Švajčiarska a Česka.

Najbližší program slovenských juniorov.
Najbližší program slovenských juniorov.Flashscore

Hlas po zápase /hockeyslovakia.sk/:

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Prvá tretina bola z našej strany zoznamovacia s medzinárodným hokejom pre mnohých našich hráčov. Zaostávali sme v osobných súbojoch, fyzickej hre i v rýchlosti či vhadzovaniach. Naša úspešnosť v nich bola žalostná, len 36-percentná. Po prehratých buly sme museli naháňať puk aj Fínov, čo je extrémne vyčerpávajúce. Bol to rozhodujúci faktor. V útočnej hre sme predviedli veľmi málo. Bolo cítiť obrovský rozdiel medzi hráčmi, ktorí vstupujú do juniorského hokeja a ktorí sú v ňom dlhší čas, respektíve už absolvovali majstrovstvá sveta. Zaplatili sme za to svoju daň."

"Aspoň druhá tretina spĺňala aké-také kritériá medzinárodného hokeja, ktoré chceme vidieť v našej hre. V celkovom hodnotením nám však chýbalo veľa aspektov k úspešnému hokeju. Ak súčasní hráči v tíme chcú bojovať o juniorský šampionát, potrebujeme od nich vidieť iný výkon. Už tento zápas nám ukázal, že niektorí z nich sú schopní spĺňať kritériá a dostanú pozvánku do záverečného kempu pred šampionátom. Verím, že proti Švédom predvedieme odlišný výkon napriek tomu, že v Chomutove majú veľmi silný tím."