Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V Kanade tragicky zahynul mladý hokejista z OHL, prebieha vyšetrovanie

Juniorskú súťaž zasiahla smutná správa.
Juniorskú súťaž zasiahla smutná správa.Profimedia
V Kanade tragicky zahynul mladý ruský hokejista Abakar Kazbekov. Osemnásťročný útočník, ktorý pôsobil v tíme London Knights v juniorskej Ontario Hockey League (OHL), spadol podľa miestnych médií z obytnej budovy v centre mesta London.

Tamojšia polícia našla ráno Kazbekovo telo na chodníku na križovatke ulíc Dufferin Avenue a Talbot Street. Keď dorazila na miesto, Kazbekov bol už mŕtvy. Vyšetrovanie stále prebieha, no podľa aktuálnych informácii nemalo prísť k cudziemu zavineniu.

Do Kanady zamieril počas sezóny 2019/2020 z ruského mládežníckeho tímu HK Viťaz Čechov. V roku 2021 sa stal hráčom London Knights, v tejto sezóne zaň odohral 12 zápasov so ziskom jednej asistencie.

Vedenie súťaže v súvislosti s nešťastným incidentom odložilo sobotný duel Knights proti Flint Firebirds. Taktiež odložilo stretnutia Erie Otters - Saginaw Spirit a Kingston Frontenacs - Peterborough Petes z úcty k osobám, ktoré mali ku Kazbekovovi blízko.

"Celá OHL smúti po tejto zdrvujúcej správe. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine v Rusku a jeho spoluhráčom, kolegom a priateľom tu v Kanade," uviedol komisár OHL David Branch.