Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V súboji Liverpoolu s Chelsea gól nepadol, dôležitá výhra West Hamu

Aktualizované
Lewis Hall (vpravo) zahodil jednu dobrú šancu.
Lewis Hall (vpravo) zahodil jednu dobrú šancu.TASR
V 21. kola anglickej Premier League remizoval Liverpool na domácej pôde s Chelsea. West Ham doma porazil Everton a ukončil sériu siedmich zápasov bez výhry. Brighton získal bod v Leicesteri.

Liverpool FC - Chelsea FC 0:0

Hostia mohli ísť do vedenia už v tretej minúte. Po rohovom kope Thiago Silva zakončil do žrde, odrazenú loptu dorazil do siete Kai Havertz, ale po prezretí situácie VAR rozhodol, že pre ofsajd nemôže byť gól uznaný.

Na oboch tímoch bolo vidieť, že sa v ofenzíve trápia. Napriek tomu prichádzali šance. Lewis Hall krížnou strelou zvnútra pokutového územia tesne minul vzdialenejšiu tyč a Benoit Badiashile nechal hlavičkou do protipohybu brankára vyniknúť Alissona.

V nadstavenom čase vyslal Mohameda Salaha do pokutového územia Naby Keita, Egypťan mieril poriadne nepresne. Pohybom zamestnával defenzívu Liverpoolu africký krídelník Hakim Ziyech, po hodine hry ukončil individuálnu akciu strelou nad brvno.

Debutujúci Mychailo Mudryk predviedol tiež svoje umenie. Dvakrát sa preštrikoval do malého vápna, vždy chýbalo veľmi málo, aby zakončil presnejšie. Cody Gakpo prekvapil defenzívu Chelsea rýchlou otočkou v šestnástke, našiel iba Kepu a neuspel ani Trent Alexander-Arnold. Prepadla k nemu lopta po centri zľava, nasmeroval ju tesne vedľa.

Gólu sa fanúšikovia v súboji týchto dvoch tímov na Anfielde nedočkali prvýkrát od roku 1993, kedy vznikla Premier League. Liverpool nevyhral v najvyššej súťaži už tri zápasy za sebou a priebežne mu patrí ôsma priečka s 18-bodovým mankom na lídra Arsenal. Chelsea má rovnaký počet bodov ako Liverpool, s horším skóre je desiata.

Jürgen Klopp odkoučoval jubilejný 1000. zápas svojej kariéry, vyhral 548 z nich. 270 ich absolvoval na lavičke Mainzu, 319 počas pôsobenia v Borussii Dortmund a 411 za Liverpool.

AFC Bournemouth - Nottingham Forest FC 1:1 (1:0)

Gól: 29. Anthony - 84. Surridge

Leicester City – Brighton & Hove Albion 2:2 (1:1)

Góly: 38. Albrighton, 63. Barnes – 27. Mitoma, 88. E. Ferguson

Brighton po dvoch výhrach remizoval aj na pôde Leicesteru, kde získal bod. Po presnom zásahu Mitomu domáci skóre otočili a konečný výsledok zachránil tesne pred koncom Evan Ferguson. Tím z juhu Veľkej Británie ostáva na šiestom mieste, dva body stráca na piaty Tottenham. "Líšky" sú štrnáste.

Southampton FC – Aston Villa FC 0:1 (0:0)

Gól: 77. Watkins

Zápas bol na konci úvodného dejstva na niekoľko minút prerušený, pretože nad štadiónom krúžil neznámy dron. Pauza netrvala dlho a hralo sa ďalej. O jediný presný zásah sa postaral Ollie Watkins. Southampton ostáva na poslednom mieste, Aston Villa je jedenásta.

West Ham United - Everton FC 2:0 (2:0)

Góly: 34., 42. Bowen

Pozornosť sobotného programu pútal aj súboj dvoch tradičných a slávnych klubov výrazne namočených do záchranárskych prác. Obaja tréneri musia zbierať body, inak sa ich dni vo funkciách skončia.

Lepšie zo súboja vyšiel domáci David Moyes, pretože dvojgólový Jarrod Bowen zariadil výhru "Hammers". West Ham poskočil na pätnáste miesto, Everton je predposledný. Domáci ukončili sériu siedmi ligových zápasov bez výhry.

Crystal Palace FC – Newcastle United 0:0

Newcastle predĺžilo svoju sériu bez prehry, ale z posledných štyroch zápasov až trikrát remizovalo. Rovnako tomu bolo aj v Londýne, kde "straky" s Martinom Dúbravkom na striedačke nestrelili ani jeden gól.

Ostávajú na treťom mieste tabuľky s rovnakým počtom 39 bodov ako získal Manchester United, ale ten má nedeľný zápas s Arsenalom k dobru.