Valencia ťahá Ekvádor za postupom, van Dijk bol z výkonu sklamaný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Valencia ťahá Ekvádor za postupom, van Dijk bol z výkonu sklamaný

Radosť Valenciu z tretieho presného zásahu na MS v Katare.
Radosť Valenciu z tretieho presného zásahu na MS v Katare.Profimedia
Kapitán Ekvádoru Enner Valencia (33) pokračuje na svetovom šampionáte v Katare v pôsobivých výkonoch. V úvodnom dueli strelil dva góly, v piatok pridal ďalší do siete Holandska. Svojej krajine tak zariadil dôležitý bod.

Ekvádoru chýbajú skúsenosti

Remíza medzi oboma znamená, že Katar prišiel o možnosť postupu. V skupine A majú aktuálne Holandsko s Ekvádorom po štyri body. Tretí Senegal má tri. Ekvádorčanom stačí na prebojovanie sa medzi šestnásť najlepších bod. 

Zverenci Gustava Alfara mohli s "Oranjes" dokonca bodovať naplno. V stretnutí boli lepším, aktívnejším a najmä nebezpečnejším mužstvom. Svoje šance ale na víťazný zásah nevyužili. 

"Nevyhrali sme, pretože sme nedotiahli do konca niektoré príležitosti. Keď máte k dispozícii takéto možnosti, musíte skórovať," hodnotil Alfaro na pozápasovej tlačovej konferencii. 

Priebeh duelu.
Priebeh duelu.Opta by Stats Perform

Na mužstvo bol napriek tomu hrdý a ako priznal, sú pripravení čeliť tej najväčšej výzve. 

"Stálo proti nám Holandsko. Toto mužstvo má majstrovské ambície a ťahá šnúru 17 zápasov bez prehry. Nám chýbali skúsenosti. Som hrdý, že môžem viesť tento mladý, talentovaný tím. Sme pripravení na túto výzvu," narážal na stretnutie "o všetko", ktoré Ekvádor odohrá v utorok so Senegalom.

Holanďania boli zo svojho výkonu sklamaní

Holandsko sa ujalo vedenia z prvej strely do priestoru medzi tri žrde, o ktorú sa v šiestej minúte postaral Cody Gakpo. S pribúdajúcimi minútami sa k bráne Galíndeza dostávali iba sporadicky. 

"Mali niekoľko hráčov, ktorí nás neustále napádali. V takom prípade musíte reagovať rýchlo. Mohli sme odviesť lepšiu prácu a mať väčšie držanie lopty. Strácali sme ju príliš rýchlo a náš herný prejav bol príliš pomalý. Súper bol navyše oveľa agresívnejší," reagoval na vývoj stopér Virgil van Dijk.

Štatistika remízového súboja.
Štatistika remízového súboja.Opta by Stats Perform

Hráči Louisa van Gaala nedokázali diktovať tempo hry, ich najväčšie zbrane nepodali optimálny výkon. Nedarilo sa ani Memphisovi Depayovi, ktorý sa do hry dostal po zmene strán. Krajinu tulipánov podržal viackrát brankár Noppert.

"V držaní lopty sme boli zlí. Ak nemáte loptu, nedostanete sa za polovicu. Strácali sme ju príliš rýchlo. Nedokázali sme si poriadne prihrať. Jednoducho sme neboli dobrí. Navyše, prehrali sme každý súboj, druhú loptu," nebral si servítku pred ústa kormidelník van Gaal.

"Oranjes" v utorok uzavrú skupinu súbojom proti poslednému Kataru.