Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vargová vyhrala v jeden deň tri zápasy a má titul, Mihalíková na US Open do 3. kola

Vargová postúpila v jeden deň do dvoch finále.
Vargová postúpila v jeden deň do dvoch finále.TASR – Jakub Kotian
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 31. augusta?

23:10 - Tridsaťštyriročná Caroline Wozniacká zdolala v New Yorku Francúzku Jessicu Ponchetovú 6:3, 6:2 a aj na druhom US Open po materskej prestávke postúpila do osemfinále. Dánska finalistka z rokov 2009 a 2014 sa o možnosť prekonať vlaňajší výsledok stretne s Annou Kalinskou alebo Beatriz Haddadovou Maiovou.

22:15 - Svetová šestnástka Ľudmila Samsonovová deklasovala v New Yorku Ashlyn Kruegerovú 6:1, 6:1 a postupom do štvrtého kola vyrovnala svoje najlepšie umiestnenie na grandslamoch z Wimbledonu 2021 a US Open 2022. Dvadsaťpäťročná Ruska sa o najväčšie štvrťfinále stretne s Igou Swiatekovou alebo Anastasiou Pavľučenkovovou.

22:07 - Taliansky tenista Jannik Sinner potvrdil pozíciu favorita a postúpil do osemfinále grandslamového turnaja US Open. V sobotňajšom zápase 3. kola si najvyššie nasadený hráč turnaja poradil s Austrálčanom Christopherom O Connellom za necelé dve hodiny v troch setoch 6:1, 6:4, 6:2. Pre 23-ročného Taliana je osemfinále nové osobné maximum v New Yorku. S O Connellom si vylepšil vzájomnú bilanciu na 2-1.

21:47 - Slovenka Tereza Mihalíková sa spoločne s Britkou Oliviou Nichollsovou postarali o prekvapenie v 2. kole štvorhry na US Open, keď porazili šestnásty nasadený japonsko-indonézsky pár Šibaharová - Sutjiadiová po dvoch hodinách a 33 minútach 4:6, 7:5, 6:3. Pre Mihalíkovú ide o vyrovnanie jej grandslamového maxima z Australian Open a Wimbledonu.

21:05 - Tomáš Macháč sa pri premiére v osemfinále grandslamového turnaja US Open stretne s 25. hráčom sveta Jackom Draperom. Dvadsaťdvaročný Brit v treťom kole zdolal Holanďana Boticea Van de Zandschulpa 6:3, 6:4, 6:2, ktorý nedokázal nadviazať na predchádzajúci skalp Carlosa Alcaraza.

20:30 - Posledný augustový deň sa Nine Vargovej zapíše navždy do pamäti. Osemnásťročná Slovenka najprv postúpila do finále dvojhry aj štvorhry na antukovom turnaji ITF W35 v rumunskom Brašove, aby následne zvládla aj tretí duel v priebehu niekoľkých hodín. Spoločne s Ruskou Kseniou Laskutovou porazili ukrajinské sestry Marynu a Nadiyu Kolbové 6:3, 6:4 a oslavujú celkový triumf. Pre Vargovú ide už o piaty tohtoročný titul zo štvorhry v kategórii ITF a šiesty kariérny celkovo.

20:18 - Svetová osemnástka Diana Šnajderová, ktorá tento rok získala prvé tri tituly na okruhu WTA, každý na inom povrchu, pokračuje v prelomovej sezóne. Pri debute na US Open nestratila set ani s treťou súperkou, skúsenú Talianku Saru Erraniovú zmietla 6:2, 6:2 a prvýkrát postúpila do grandslamového osemfinále. V ňom si 20-ročná Ruska zmeria sily so svetovou šestkou Jessicou Pegulovou (H2H 0:1), ktorej môže odplatiť nedávnu prehru z Toronta.

19:24 - Svetová šestka Jessica Pegulová zdolala na US Open Španielku Jessicu Bouzasovú dvakrát 6:3 a tretí rok po sebe je medzi najlepšími 16 hráčkami. O postup do štvrťfinále a vyrovnanie svojho grandslamového maxima bude 30-ročná Američanka hrať s Dianou Šnajderovou alebo Sarou Erraniovou.

19:00 - Slováci Miloš Karol a Tomáš Lánik získali titul na antukovom podujatí ITF M15 v rakúskej Viedni. Vo finále štvorhry za hodinu a osemnásť minút porazili holandsko-nemeckú dvojicu De Jonge - Opitz 7:6, 6:4.

18:55 - Tomáš Macháč v treťom kole US Open vyradil Davida Goffina, proti ktorému zázračne otočil zápas vo Wimbledone, a postupom do druhého týždňa vylepšil svoje grandslamové maximum. Rodák z Berouna porazil Belgičana 6:3, 6:1, 6:2 a vo Flushing Meadows tento rok ešte nestratil ani set.

18:52 - Ďalšou súperkou Karolíny Muchovej na ceste za obhajobou semifinálovej účasti na US Open bude Jasmine Paoliniová (H2H 3:0), s ktorou bude hrať v osemfinále o zotrvanie v TOP 100. Dvadsaťosemročná talianska finalistka tohtoročného Roland Garros a Wimbledonu zdolala v 3. kole Juliu Putincevovú z Kazachstanu 6:3, 6:4 a aj na štvrtom grandslamovom turnaji tejto sezóny sa dostala medzi 16 najlepších. Pred rokom 2024 bola na grandslamových podujatiach len štyrikrát v 2. kole.

17:24 - Karolína Muchová zdolala v 3. kole US Open Anastasiu Potapovovú 6:4, 6:2, vyhrala tretí zo štyroch vzájomných duelov a priblížila sa tak k obhajobe semifinálovej účasti z minulého roka. Vo štvrťfinále sa stretne s víťazkou duelu medzi Taliankou Jasminou Paoliniovou a Juliou Putincevovou.

17:10 - Antukový turnaj ITF M15 s dejiskom v rakúskej Viedni uvidí v nedeľu slovenské finále dvojhry. Po postupe Miloša Karola uspel v semifinále aj Andrej Martin, ktorý otočil súboj s domácim štvrtým nasadeným Neilom Oberleitnerom a triumfoval 1:6, 6:3, 6:4.

17:03 - Dobre rozohraný duel do víťazného konca nedotiahol Alex Molčan. V súboji nenasadených hráčov na antukovom challengeri 75 v talianskom Come podľahol Peruáncovi Ignaciovi Busemu za dve hodiny a osemnásť minút 6:4, 2:6, 2:6, pričom vyprodukoval až osem dvojchýb. V live rebríčku ATP si polešpil o 20 priečok na 324. miesto.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

15:50 - Úspešnú sobotu podčiarkla Nina Vargová, ktorá si na antukovom podniku ITF W35 v rumunskom Brašove zahrá dve finále. Po singli postúpila Slovenka zo semifinále aj v debli, keď spoločne s Ruskou Kseniou Laskutovou porazili švajčiarsko-taliansky pár Kellerová - Ursová za hodinu a štyri minúty 6:3, 6:2. Finále štvorhry ju čaká ešte v rovnaký deň.

14:58 - Miloš Karol si tiež zahrá vo finále, pre zmenu na turnaji ITF M15 v rakúskej Viedni. Za dve hodiny a 24 minút osmička pavúka porazila v semifinále Nemca a piateho nasadeného Elmara Ejupovica 4:6, 6:3, 6:3. V titulovom zápase môže prísť k rýdzo slovenskej bitke, uspieť však musí i Andrej Martin.

13:04 - Nina Vargová má za sebou maratónske semifinále na podniku ITF W35 v rumunskom Brašove, ktoré doviedla do úspešného konca. Osemnásťročná Slovenka otočila priebeh proti šiestej nasadenej Talianke Nicole Fosse Huergovej a po troch hodinách a osemnástich minútach vyhrala 2:6, 6:4, 6:4. V nedeľu z pozície osmičky pavúka o titul zabojuje proti jedenástej nasadenej domácej hráčke Oane Gavrilovej.

09:17 - Norbert Gombos neuzavrie svoju jazdu v čínskom Zhangjiagange bitkou o titul. Po tom, čo zvládol dvojkolovú kvalifikáciu a dostal sa medzi štyroch najlepších, podľahol v semifinále hardového challengeru 75 siedmemu nasadenému Estóncovi Markovi Lajalovi za hodinu a 36 minút 3:6, 4:6. V live rebríčku ATP napriek tomu zaznamenal obrovský skok o 116 miest na 468. pozíciu. 

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

08:35 - Alexander Zverev zdolal v 3. kole US Open Argentínčana Tomása Martína Etcheverryho 5:7, 7:5, 6:1, 6:3 a piatykrát v rade postúpil do druhého týždňa posledného grandslamového turnaja sezóny. O obhajobu vlaňajšieho štvrťfinále sa stretne s domácim Brandonom Nakashimom.

07:53 - Aryna Sabalenková musela v treťom kole otáčať duel s neobľúbenou Jekaterinou Alexandrovovou. Jedna z hlavných favoritiek na titul zvíťazila v troch setoch 2:6, 6:1, 6:0 a urobila ďalší krok k obhajobe vlaňajšieho finále. Šampiónka nedávneho podujatia v Cincinnati zdolala 29. nasadenú hráčku len štvrtýkrát zo siedmich zápasov.

05:50 - Srb Novak Djokovič prekvapujúco vypadol už v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Obhajca titulu a druhý najvyššie nasadený hráč prehral s Austrálčanom Alexeiom Popyrinom 4:6, 4:6, 6:2, 4:6. Ten si o postup medzi najlepších osem si zahrá s Francesom Tiafoem. Úradujúci olympijský šampión prvýkrát od roku 2017 nezískal počas sezóny ani jeden titul na podujatiach veľkej štvorky. Srb vypadnutím vyrovnal svoje najhoršie vystúpenie v New Yorku, v rovnakej fáze skončil aj v rokoch 2005 a 2006. Čítajte viac.

04:35 - Elise Mertensová na US Open vyradila finalistku z roku 2017 Madison Keysovú a po piaty raz sa prebojovala do osemfinále. Belgičanka zvíťazila po boji 6:7, 7:5, 6:4 a znížila stav vzájomnej bilancie na 2:3.

03:52 - Casper Ruud mal v treťom kole US Open nečakané problémy so Šang Ťün-čchengom. Finalista z roku 2022 prvé dva sety stratil, ale potom dominoval a po víťazstve 6:7, 3:6, 6:0, 6:3, 6:1 postúpil do osemfinále. O postup medzi najlepších osem sa stretne s domácim Taylorom Fritzom.

00:57 - Frances Tiafoe v treťom kole US Open prvýkrát zdolal Bena Sheltona. Starší z Američanov zvíťazil v repríze vlaňajšieho štvrťfinále po viac ako štyroch hodinách 4:6, 7:5, 6:7, 6:4, 6:3 a tretí rok po sebe postúpil do osemfinále.