Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľká skúška pre Arsenal. Arteta sa teší na súboj s učiteľom Guardiolom

Mikel Arteta a Pep Guardiola. Bývalí kolegovia, ale stále súčasní kamaráti.
Mikel Arteta a Pep Guardiola. Bývalí kolegovia, ale stále súčasní kamaráti. Reuters
Arsenal a Manchester City v tejto sezóne tesne bojujú o titul v Premier League. Manažér severolondýnskeho klubu Mikel Arteta (40) povedal, že to neovplyvní jeho priateľstvo s jeho náprotivkom Pepom Guardiolom (52).

Bývalý stredopoliar Arteta pôsobil v rokoch 2016 až 2019 ako Guardiolov asistent v Manchestri City. Po odchode Unaia Emeryho ho Arsenal vymenoval za manažéra.

Artetovi zverenci sú po 19 zápasoch na čele ligovej tabuľky s 50 bodmi, o päť bodov pred druhým City, ktoré odohralo o zápas viac. Tímy sa stretnú na Etihad Stadium v piatkovom súboji štvrtého kola FA Cupu.

Prehľad zápasu Manchester City - Arsenal

Na otázku, ako sa bude cítiť, keď sa stretne s Guardiolom v lige a FA Cupe, Arteta novinárom povedal:

"Vždy som dúfal, že sa to jedného dňa stane. Stane sa to aj v tejto sezóne. Samozrejme, že to nezmení žiadne priateľstvo ani to, aký je dôležitý v mojom živote a pre moju profesiu. Obaja chceme vyhrávať a brániť naše kluby tým najlepším možným spôsobom. Tak to bolo vždy od prvého dňa. Na druhej strane by som preferoval bojovať o trofeje s niekým iným," vravel s úsmevom na perách.

Arteta, ktorý v sezóne 2019/20 doviedol Arsenal k zisku FA Cupu, zvýraznil, že piatkové víťazstvo by jeho tímu dodalo impulz a zvýšilo sebavedomie. Súboj týchto celkov bude zároveň prvým vzájomným od februára 2022.

"Určitým spôsobom to definuje našu sezónu, áno. Ak sa nám v piatok podarí vyhrať, postúpime do ďalšieho kola a oni nie," poznamenal Arteta.

"Je to pre nás veľmi dôležitá súťaž. Výhra nám dá šancu pokračovať a vyhrať túto trofej. Bude to veľká skúška proti, podľa môjho názoru, najlepšiemu futbalovému tímu na svete. Teším sa na to. Veľa nám to napovie o tom, ako na tom sme," uzavrel 40-ročný manažér.