Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Venus Williamsová nikam neodchádza. Veteránka dostala divokú kartu na Australian Open

Venus Williamsová sa teší na novú edíciu Australian Open.
Venus Williamsová sa teší na novú edíciu Australian Open. Profimedia
Sedemnásobná grandslamová šampiónka Venus Williamsová (42) si budúci mesiac zahrá na svojom 22. ročníku Australian Open vďaka divokej karte.

Dvojnásobná finalistka z Melbourne Parku je v rebríčku mimo prvej tisícky a od vypadnutia na US Open v prvom kole s nenasadenou Belgičankou Alison Van Uytvanckovou neodohrala žiadny súťažný zápas.

"V tejto krajine súťažím už viac ako 20 rokov a austrálska komunita ma vždy bezvýhradne podporovala," uviedla Venus Williamsová v pondelkovom vyhlásení.

Americká tenisová hviezda debutovala na prvom grandslamovom turnaji sezóny v roku 1998 a v januári sa tu predstaví už po 22. raz. Nikdy tu nevyhrala dvojhru, ale štyrikrát zvíťazila vo štvorhre a raz v zmiešanej štvorhre. "Bude mi cťou opäť hrať pre fanúšikov. Teším sa, že si na tohtoročnom turnaji vytvorím ďalšie spomienky," povedala Williamsová.

Williamsová prehrala posledných šesť zápasov na okruhu WTA Tour, odkedy sa dostala do druhého kola Wimbledonu. Jej sestra Serena Williamsová, držiteľka 23 grandslamových titulov, po poslednom US Open, kde vypadla v treťom kole, oznámila, že tenis už nebude jej prioritou.