Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazi a porazení: Leverkusen a Gyökeres pokračujú tam, kde skončili a z hrdinu je smoliar

Prehrá Bayer Leverkusen v tejto sezóne Bundesligy?
Prehrá Bayer Leverkusen v tejto sezóne Bundesligy?Lars Baron / Getty Images via AFP
S víkendovým návratom Bundesligy bola odštartovaná aj posledná z TOP 5 európskych líg. Poďme si zhrnúť najdôležitejšie a najzaujímavejšie momenty z celého sveta s našou pravidelnou týždňovou rubrikou "Víťazi a porazení".

Víťaz - Bayer Leverkusen

Majster Bundesligy z minulej sezóny si zvykol strieľať góly v nadstavenom čase na ceste k domácemu titulu a postupu do finále Európskej ligy, kde však prehral jediný súťažný zápas v sezóne 2023/24.

V piatok začal Bayer novú sezónu rovnakým spôsobom, keď Florian Wirtz v 101. minúte rozhodol o víťazstve nad Borussiou Mönchengladbach 3:2 v otváracom súboji Bundesligy. Wirtz, ktorý skóroval aj v prvom polčase, síce nevyužil penaltu, ale odrazenú loptu pohotovo doklepol do siete.

V Nemecku sa tak začala nová sezóna, pričom Leverkusen pokračuje tam, kde prestal. Otázkou však bude, ako dlho dokážu zverenci Xabiho Alonsa pokračovať v netradičnom hrdinstve zachraňovania stretnutí v hodine dvanástej. Je neuveriteľné, že v Bundeslige neprehrali už 35 duelov.

Porazený - Joshua Zirkzee

Z hrdinu sa stal smoliar. Letná posila Manchestru United Joshua Zirkzee rozhodol pri debute v Premier League o výhre nad Fulhamom, ale v sobotu proti Brightonu ho šťastie opustilo. Zdalo sa, že Alejandro Garnacho strelil gól na 2:1, lenže Zirkzeeho neúmyselný ofsajd po predchádzajúcom sklze zásah anuloval.

Brighton nakoniec vyhral 2:1 vďaka gólu Joaa Pedra z 95. minúty, víťazstvo bolo pre Seagulls druhé v sezóne. A zatiaľ čo celok z juhu Anglicka sa môže tešiť z ideálneho vstupu do ročníka, United a Zirkzee sa po povzbudivom štarte vrátili nohami späť na zem.

Víťaz - Galeno

Presunieme sa do Portugalska, kde FC Porto pokračovalo v perfektnom štarte do ligovej sezóny víťazstvom 2:0 nad Rio Ave. Porto má na konte tri víťazstvá z troch duelov, strelilo sedem gólov a žiadny neinkasovalo.

Jeden muž však za Porto skutočne zažiaril. Konkrétne Brazílčan Galeno, ktorý skóroval v každom doterajšom ligovom zápase, čím nadviazal na dva góly pri víťazstve Porta v Superpohári nad Sportingom.

Je neuveriteľné, že všetky tri Galenove ligové góly padli z pozície obrancu, keďže niekdajší krídelník bol v tejto sezóne "prerobený" na krajného obrancu. Jeho posledný presný zásah padol už po 18 sekundách, čo je najrýchlejší gól, aký kedy padol na Estádio do Dragão. Z krídelníka sa stal krajný obranca, sme svedkami "opačného" Garetha Balea?

Porazený - Aston Villa

Vo Flashscore milujeme odvážne gestá, ale ak si chcete do protivníka rýpnuť, tak to aj dokončite... Aston Villa v minulej sezóne pod vedením Unaia Emeryho dvakrát porazila Arsenal na ceste do TOP 4 a Ligy majstrov. Pred sobotňajším prvým vzájomným stretom v novom ročníku vystavili v tuneli trofej pre víťaza Európskeho pohára z roku 1982 ako malú pripomienku toho, ktorému z dvoch tímov sa podarili väčšie úspechy na kontintentálnej úrovni.

Zverenci Mikela Artetu však v druhom polčase strelili dva góly, aby umlčali fanúšikov vo Villa Parku, vrátili sa do Londýna s víťazstvom 2:0 a s právom na pochvalu. Bez ohľadu na to, či si Villa chcela do Gunners kopnúť, alebo nie, je pravdepodobne čas trofej odložiť... Aspoň nateraz.

Víťaz - Viktor Gyökeres

Vyššie sme venovali pozornosť Portu a Galenovi, ale nie je to jediný celok a hráč vo forme v portugalskej lige. Aj obhajca titulu Sporting začal novú kampaň tromi víťazstvami z troch stretnutí, pričom strelil už 14 gólov.

V piatok aj vďaka hetriku Viktora Gyökeresa Sporting rozdrvil Farense 5:0. Urastený Švéd sa presadil aj v predchádzajúcom kole, keď so spoluhráčmi zdolali Nacional 6:1, raz skóroval aj v otváracom súboji sezóny.

Gyökeres zaznamenal proti Farense hetrik.
Gyökeres zaznamenal proti Farense hetrik.Opta by StatsPerform/Profimedia

Šesť gólov v troch vystúpeniach nie je zlá vizitka pre muža, ktorý dal v minulej sezóne v lige 29 gólov. Prečo však stroskotal prestup za veľké peniaze? Do konca prestupového obdobia zostáva niekoľko dní. Dočkáme sa transferu do veľkoklubu?

Porazený - Luis Rioja

Luis Rioja akoby "miloval" prehrávať na trávniku Viga. Sezónu a 1. kolo La Ligy začal ako hráč Alavésu, aby s baskickým klubom prehral 1:2 na Estadio de Balaídos. Tridsaťročný útočník následne prestúpil do Valencie a hádajte, kde sa znovu predstavil? Presne tak, opäť na pôde Celty Vigo.

V piatok to bola pre Rioju s Los Che prehra 1:3 a určite by mu bolo odpustené, keby v dohľadnej dobe do Galície neodcestoval. Rioja totiž na Balaídose ešte nikdy nevyhral...

Autor:
Autor:Flashscore