Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazi a porazení: Vydarený debut Zirkzeeho, zázračný tínedžer Bősze či Conte zrelý na uterák

Joshua Zirkzee oslavuje neskoré víťazstvo Man Utd
Joshua Zirkzee oslavuje neskoré víťazstvo Man UtdAFP
Futbalové šialenstvo je opäť tu. Cez víkend odštartovali sezóny v najlepších ligách a Flashscore Správy všetko pozorne sledovali. V našej novej rubrike sme sa rozhodli posvietiť si na víťazov a porazených - od najlepších debutov, návratov až po obrovské chyby či iné zaujímavosti.

Víťaz - Joshua Zirkzee

Ako lepšie začať našu novú rubriku než "neskorým" víťazným gólom v drese jedného z najväčších klubov na svete? Útočník Manchestru United Joshua Zirkzee prišiel z Bologne a okamžite o sebe dal vedieť. Dvadsaťtriročný hráč síce nenastúpil proti Fulhamu od začiatku, ale po tom, čo prišiel na ihrisko, chytil svoju príležitosť oboma rukami v závere stretnutia.

Zirkzee sa v 87. minúte prekľučkoval do pokutového územia a podarilo sa mu priviesť Old Trafford do varu po prekonaní obrany súpera. Flashscore Správy sa jeho príchodu venovali v samostatnom článku.

Porazený - Antonio Conte

Antonio Conte prišiel do Neapola v júni 2024 s úlohou priviesť celok späť na vrchol Serie A po katastrofálnej minulej sezóne. Jeho pôsobenie sa nemohlo začať horšie, keď mužstvo utrpelo výprask 0:3 na pôde Verony a prvýkrát po deviatich rokoch prehralo svoj úvodný zápas v ročníku.

Neprítomnosť hviezdneho Victora Osimhena bola jasne viditeľná, pričom Conteho zverenci nedokázali premeniť žiadny z piatich pokusov. Výsledkom bola zahanbujúca prehra a posledné miesto v tabuľke.

Víťaz - AC Miláno

Na prvý pohľad je remíza AC Miláno s Turínom (2:2) sotva "víťazným" výsledkom. Veci sa však menia, keď prehrávate o dva góly a blíži sa nadstavený čas. Rossoneri sa ocitli presne v takejto situácii, kým im debutový gól Álvara Moratu z 89. minúty nedal nádej.

Zdalo sa, že to bola len útecha, ktorá sa blížila k trpkému rozuzleniu, no v 95. minúte sa objavil Noah Okafor a rozhodol o deľbe bodov.

Porazený - Bento

Bento nastúpil medzi žrďami v zápase Saudského superpohára medzi Al Nassr a Al Hilal. Brazílčan odohral solídny prvý polčas, po ktorom jeho tím viedol 1:0. V priebehu 15 minút druhého dejstva však inkasoval štyrikrát, čo veľmi nahnevalo hviezdneho Cristiana Ronalda. Zle pôsobil hlavne štvrtý zásah, keď po katastrofálnom prvom dotyku Bento tento gól súperovi doslova daroval.

Víťaz - Levente Bősze

Čo ste robili v 15 rokoch? Nuž, Levente Bősze debutoval ako profesionál v najvyššej slovenskej súťaži.

Vo veku 15 rokov a 181 dní sa stal najmladším futbalistom, ktorý sa kedy predstavil v Niké lige, a pripísal si aj asistenciu, keď jeho tím (Dunajská Streda) vyhral 3:0. Jeho meno teda stojí za zapamätanie.

Porazený - Barnabáš Lacík

Barnabáš Lacík prišiel na trávnik v 86. minúte zápasu Vyškova proti Opave v druhej českej lige.  V 87. minúte už bol opäť mimo ihriska po tom, ako videl dve žlté karty, čo je zrejme nový rekord.  To hovorí za všetko.

Lacikovo minútové vystúpenie
Lacikovo minútové vystúpenieFlashscore

Na červené karty to bol vo všeobecnosti zlý víkend, pričom Ferland Mendy z Realu Madrid bol vylúčený v úplnom závere remízového stretnutia s Malorkou.

Čo však skutočne zaujalo, bolo vylúčenie v Peru, kde Sebastian Muňoz videl červenú za to, že sa pred rohovým kopom vymočil na okraji ihriska.