Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťazné ťaženie Šramkovej pokračuje, v Pekingu si zahrá finále kvalifikácie

Rebecca Šramková nezaháľa, predstaví sa na ďalšom podujatí.
Rebecca Šramková nezaháľa, predstaví sa na ďalšom podujatí. Profimedia / Mathias Schulz / Zuma Press
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 23. septembra?

13:56 - Chorvátsky tenista Marin Čilič sa prebojoval do finále dvojhry na turnaji ATP v čínskom Chang-čou. V semifinále vyradil štvrtého nasadeného Američana Brandona Nakashimu v dvoch setoch 6:4, 7:6 (6). V boji o titul narazí na víťaza duelu medzi domácimi Číňanmi Jün-čchao-kche-tche Pu a Č'-čen Čang.

Zostrih zápasu.
Flashscore

11:45 - Rebecca Šramková v repríze semifinálového vystúpenia v thajskom Hua Hin zvíťazila nad Tamarou Zidanšekovou. Prvý set ovládla pomerom 6:2 slovenská tenistka, druhý skončil z jej pohľadu nepriaznivo 3:6 a uprostred toho tretieho musela Slovinka odstúpiť. Naša reprezentantka v tom čase viedla 4:3. Vo finále kvalifikácie o miestenku na turnaji v Pekingu sa stretne s Polinou Kudermetovou

10:20 - Taliansky tenista Jannik Sinner je naďalej suverénne na čele rebríčka ATP. Na svojom konte má 11.180 bodov a vedie s viac ako štvortisícovým náskokom pred druhým Nemcom Alexandrom Zverevom. Na tretej priečke zostal Carlos Alcaraz zo Španielska. V elitnej desiatke nedošlo k zmene poradia. Slovenskou singlovou jednotkou je Lukáš Klein, ktorý na turnaji v čínskom Čcheng-tu postúpil do druhého kola a v rebríčku sa posunul o päť priečok na 122. miesto. 

TOP 10 rebríčka ATP.
TOP 10 rebríčka ATP.Flashscore

10:00 - Slovenská tenistka Rebecca Šramková (27) sa vďaka zisku prvého titulu posunula vo svetovom rebríčku WTA na 61. priečku, čo jej nové singlové maximum. Po životnom úspechu, keď triumfovala vo finále turnaja 250 v thajskom meste Hua Hin, si polepšila o 41 miest. Viac informácií v článku. 

08:46 - Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa pre problémy s chrbtom odhlásila z turnajov WTA 1000 v Pekingu a Wu-chane. Wimbledonská šampiónka z roku 2022 sa však chce vrátiť späť do súťažného kolotoča pred novembrovým Turnajom majsteriek (MS WTA Tour). Záverečné podujatie sezóny sa uskutoční 2.-9. novembra v saudskoarabskom Rijáde.

08:00 - Antuka v metropole Portugalska čaká na Martina Kližana. Ostrieľaný slovenský veterán si vo finále kvalifikácie zmeria sily s 27-ročným Carlosom Tabernerom reprezentujúcim Španielsko. 

07:30 - Slovenský tenista Norbert Gombos sa pokúsi vrátiť späť na víťaznú vlnu vo francúzskom Orléans. Na tvrdom povrchu sa mu na úvod turnaja do cesty postaví belgický konkurent Alexander Blockx. Pre dvojicu pôjde o premiérovú vzájomnú konfrontáciu. 

07:00 - Rebecca Šramková neotáľa a po najväčšom úspechu doterajšej kariéry sa vydáva na ďalšiu púť. Po zisku trofeje v thajskom meste Hua Hin sa tentokrát predstaví na harde v Pekingu. Súperkou slovenskej tenistky bude v kvalifkácii Tamara Zidanšeková zo Slovinska. Práve túto vyzývateľku zdolala v sobotnom semifinále na predchádzajúcom podujatí.