Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Všade samé legendy. Ideálna zostava hráčov, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru

Hazard aj Ibrahimovič budú navždy patriť medzi legendy futbalu.
Hazard aj Ibrahimovič budú navždy patriť medzi legendy futbalu.Profimedia
V roku 2023 sa s profesionálnym futbalom rozlúčilo množstvo skvelých futbalistov, ktorí nechali na ihrisku všetko a získali obrovské úspechy. Flashscore Správy z nich pripravili najlepšiu zostavu.
Hráči, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru.
Hráči, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru.Flashscore

Gianluigi Buffon

Keď sa povie futbalový brankár, tak mnohí fanúšikovia si predstavia práve jeho. Jeden z najikonickejších gólmanov histórie zavesil kopačky na klinec vo veku 44 rokov. Práve jeho dlhovekosť a skvelé výkony z neho urobili žijúcu legendu. Najúspešnejšie roky Buffona sú späté s Juventusom, s ktorým sa stal desaťkrát talianskym majstrom. Kariéru však začal aj ukončil v Parme. Najprestížnejšia klubová trofej mu ušla, trikrát prehral finále Ligy majstrov. Ako 176-násobný reprezentant Talianska sa však v roku 2006 stal majstrom sveta.

João Miranda

Svoje najúspešnejšie roky zažil v madridskom Atléticu, s ktorým vyhral La Ligu, Copa del Rey či Európsku ligu. Následne pôsobil v Interi a cez čínsky Jiangsu Suning sa vrátil do materského São Paula, kde kariéru ako trojnásobný majster Brazílie ukončil. V národnom tíme "kanárikov" sa tešil z víťazstiev na Copa América a Konfederačnom pohári.

Diego Godín

Uruguajská skala odohrala v národnom tíme 161 zápasov a patrila medzi neodmysliteľné súčasti skvelej generácie. Spoločne s Mirandom hrávali za Atlético aj Inter. Práve v madridskom tíme strávil takmer desať rokov, vďaka čomu bude navždy označovaný ako legenda klubu. Na konte má titul z La Ligy či výhru na Copa América. Godín patril svojho času medzi najlepších stopérov sveta. Kariéru ukončil v argentínskom tíme Vélez Sarsfield.

Giorgio Chiellini

Chiellini odštartoval kariéru v Livorne a po sezóne vo Fiorentine prišiel v roku 2005 do Juventusu. V drese "starej dámy" pôsobil až do leta 2022 a zaradil sa medzi ikony. Je jeden z najúspešnejších hráčov v jeho histórii, získal deväť titulov v Serii A za sebou, v talianskom pohári i superpohári a dvakrát si zahral finále Ligy majstrov. Za Juventus odohral 561 duelov. Chiellini prišiel do Los Angeles FC v lete 2022 po skončení zmluvy v Turíne a vlani s ním získal titul v MLS. Národný tím doviedol ako kapitán k triumfu na EURO 2020. Dokopy nastúpil na 117 reprezentačných zápasov.

Joaquín

Odchovanec a legenda Betisu počas kariéry hrávala aj za Valenciu, Málagu a Fiorentinu, no najdlhší čas strávil v sevillskom klube, ktorý dlho viedol ako kapitán. Na konte má 622 zápasov v La Lige. Rýchly a technicky vybavený krídelník nikdy nezískal titul, s Betisom sa dvakrát tešil v Copa del Rey.

Mesut Özil

Svojho času bol jeden z najlepších hráčov sveta. Klasická "desiatka", tvorca hry, autor nespočetného množstva asistencií. Nemec si meno spravil v Brémach, odkiaľ ho po MS 2010 kúpil Real Madrid. S ním vyhral titul aj Copa del Rey, vzápätí žiaril ako člen Arsenalu, kde strávil osem rokov. Trikrát vyhral FA Cup. Tú najdôležitejšiu trofej získal v roku 2014, keď sa stal majstrom sveta.

Cesc Fàbregas

"Mladičký Španěl Fabregas" ukončil kariéru. Cítite sa starí? Akoby to bolo včera, čo tento hráč vtrhol na scénu v drese Arsenalu. Odvtedy pretieklo veľa vody a on odohral množstvo zápasov aj za Chelsea alebo Barcelonu. Neskôr pôsobil v Monaku a naposledy bol hráčom talianskeho Coma. Bližšie ho určite predstavovať netreba, bude stačiť výpočet jeho úspechov. Majster sveta, dvojnásobný majster Európy, víťaz Premier League i La Ligy.

David Silva

Z Valencie odišiel v roku 2010 na desať sezón do Manchestru City, kde strávil úspešné roky. Vyhral štyri tituly, dvakrát FA Cup. Následne posilnil Real Sociedad. Chcel potiahnuť ešte jeden ročník, no siutáciu zmenili zdravotné problémy. Silva bol členom národného tímu Španielska na zlatých MS 2010 a aj dvoch úspešných európskych šampionátoch.

Eden Hazard

Praví fanúšikovia si pamätajú, aký skvelý Hazard počas svojich najlepších rokov v Chelsea bol. Získal množstvo individuálnych ocenení, dvakrát vyhral Premier League a Belgicko prakticky sám doviedol k bronzu na MS 2018. Po prestupe do Realu Madrid sa začali jeho zdravotné problémy, po ktorých sa nedokázal dostať do formy a príbeh posledných rokov je dobre známy. Ako sám povedal, teraz je šťastný, užíva si život.

Zlatan Ibrahimovič

Svojský útočník ukončil kariéru ako 41-ročný. Nikdy nevyhral Ligu majstrov, no dlhodobo patril medzi najlepších hráčov sveta. V jeho životopise sú popredné destinácie ako Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Miláno, PSG či Manchester United. Za národný tím Švédska odohral 122 zápasov, strelil rekordných 62 gólov. Ibrahimovič je známy svojimi výrokmi, v rámci všetkých súťaží vyhral štrnásť majstrovských titulov a drží veľké množstvo rôznych rekordov.

Gareth Bale

Bale ukončil kariéru oficiálne v januári tohto roku, aj keď posledný zápas odohral už skôr. Vyhral finále MLS a pripísal si poslednú trofej do už tak bohatej zbierky, v ktorej žiari päť titulov z Ligy majstrov s Realom Madrid. Šesťnásobný najlepší waleský futbalista bol rýchlikom a svojho času nezastaviteľným hráčom, ale slabá pracovná morálka a časté zranenia ho pripravili o ešte lepšie výkony. Napriek tomu zanechal obrovskú stopu. Spomínať sa na neho však bude v tomto poradí: Wales, golf, Madrid.

Ďalší známi hráči, ktorí ukončili kariéru:

Filipe Luís, Šime Vrsaljko, Theo Walcott, Bojan Krkič, Emmanuel Adebayor, Jonas Hector, Lucas Leiva, Fernando Llorente, Eljero Elia, Phil Jagielka, Fabio Quagliarella, Royston Drenthe, Alexandre Song, Danny Drinkwater, Diego Capel, Mario Gavranovič, Michael Bradley, Miguel Layún, Loïc Rémy, Nolito, Sandro...