Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výkony futbalistov v reálnom čase! Flashscore spúšťa živý rating hráčov

Aj takto sa môže vyvíjať hodnotenie futbalistov naživo.
Aj takto sa môže vyvíjať hodnotenie futbalistov naživo.AFP/Flashscore
Na Flashscore ste zvyknutí vidieť hodnotenia futbalistov po odohratých zápasoch. Službu, ktorá dáva našim užívateľom ďalší kontext o vývoji stretnutia a výkone hráčov či tímu, teraz posúvame ešte ďalej. Spúšťame totiž živý rating, ktorý môžete sledovať počas celého zápasu. Nová funkcia je dostupná v prehliadači, ale aj v aplikácii pre iOS a Android.

Snažili sme sa, aby naše hodnotenia boli unikátne a skutočne živé - maximálne zohľadňujeme výkony hráčov výlučne za ich odohraný čas. V praxi to znamená, že ak hráč strelí po 15 minútach dva góly, môže mať v tom momente hodnotenie 10, ale ak ho počas ďalšieho priebehu duelu nebude "živiť" ďalšími dobrými vecami, bude mu časom klesať.

Základnou podmienkou je, že hráč musí stráviť na ihrisku aspoň desať minút, pričom sa do toho nezapočítava nadstavený čas. Každý futbalista automaticky začína so štartovacou známkou 6. Maximum, ktoré môže získať, je pri úplne výnimočnom výkone hodnota 10.

Hodnotenie ovplyvňujú najmä individuálne štatistiky. Každá z nich má určitú váhu, ktorá môže byť pozitívna a pridávať ďalšie desatiny (góly, strely na bránu, úspešné prihrávky, vyhraté súboje, obranné zákroky), ale aj negatívna - tá naopak znižuje známku (fauly, obdržané karty, prehraté súboje).

Stupnica hodnotenia výkonnosti.
Stupnica hodnotenia výkonnosti.Flashscore

Samozrejme, rozhodujúce je aj to, kde presne futbalista hrá. Každá pozícia má na ihrisku svoje úlohy a pre brankára sú logicky podstatné iné štatistiky ako pre stredopoliara. Rozdielnosť pozícií je teda jedným z faktorov, ktoré systém výpočtu zohľadňuje. To isté platí aj pre tímové štatistiky, ako je počet striel na bránu a konečný výsledok zápasu. Koniec koncov, pri zostave nájdete aj hodnotenie tímu, ktoré sa vypočíta ako priemer známok všetkých hráčov.

Live rating je k dispozícii vo viac ako 120 futbalových súťažiach na celom svete vrátane európskych pohárov.

Zmienky