Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vypadli Schmiedlová aj Kovalík, Klein krok od hlavnej fázy turnaja ATP

Aktualizované
Schmiedlovej cesta v Budapešti sa skončila v semifinále.
Schmiedlovej cesta v Budapešti sa skončila v semifinále.Profimedia
Tenisová sezóna je v plnom prúde a na Flashscore Správach sa raketa za žiadnych okolností neodkladá do kúta. Výsledky, videá, informácie zo sociálnych sietí - s týmto online spravodajstvom budete mať prehľad o najnovších a najzaujímavejších novinkách zo sveta tenisu. Čo sa deje počas 20. júla?

23:16 - Karolína Muchová postúpila do finále len na treťom turnaji po operácii zápästia a 10-mesačnej pauze. Dvadsaťosemročnej Češke sa darí v olympijskej generálke na antuke v Palerme, kde v semifinále zmietla Rumunku Irinu Beguovú 6:1, 6:1 a piatykrát v kariére postúpila do zápasu o titul. Predtým zvíťazila len raz. O druhé turnajové víťazstvo si zahrá s čínskou svetovou sedmičkou Čeng Čchin-wen (H2H 1:0).

22:06 - Marcos Giron porazil na tráve v Newporte Christophera Eubanksa 6:4, 3:6, 6:2 a po tretí raz v kariére a opäť na domácej pôde sa dostal do finále turnaja ATP. O premiérový titul si 30-ročný Američan zahrá proti krajanovi Alexovi Michelsenovi (H2H 0:0).

21:47 - Slovenský tenista Jozef Kovalík vypadol v 1. kole kvalifikácie turnaja ATP 250 v Umagu s Filipom Mišolicom z Rakúska po setoch 4:6, 7:6 a 3:6. Pre 102. muža rebríčka ide o tretiu prehru v rade. Jeho súper sa nachádza o 96 priečok nižšie.

21:46 - Svetová sedmička Čeng Čchin-wen po roku na antuke v Palerme opäť zdolala Diane Parryovú. Francúzku vyradila po výsledku 7:5, 6:4, zaznamenala 25 winnerov a len 10 nevynútených chýb, pričom od obhajoby premiérového triumfu na okruhu WTA ju delí jediná výhra. Dvadsaťjedenročná Číňanka sa vo finále stretne s Karolínou Muchovou alebo Irinou Beguovou.

20:10 - Alex Michelsen na tráve v Newporte deklasoval krajana Reillyho Opelku 6:2, 6:0 a obhájil svoje jediné finále na okruhu ATP. Devätnásťročný tenista si o premiérový titul zahrá s Marcosom Gironom alebo Christopherom Eubanksom.

18:32 - Alexander Zverev vyradil na antukovom turnaji ATP 500 v rodnom Hamburgu štvrtého súpera napriek tomu, že nastúpil s bolesťami v kolene. V olympijskej generálke zdolal Španiela Pedra Martíneza 6:2, 6:4 a postúpil do finále. V ňom na najvyššie nasadeného nemeckého obhajcu titulu čaká v repríze minuloročného semifinále francúzsky mladík Arthur Fils (H2H 2:0).

Zostrih zápasu.
Flashscore

17:49 - Súperkou Bielorusky Aljaksandry Sasnovičovej vo finále turnaja WTA 250 v Budapešti bude Ruska Diana Šnajderová, ktorá v druhom semifinále porazila Nemku Evu Lysovú z Nemecka 6:3, 6:3, čím uspela v 11 z ostatných 12 duelov. Vo štvrtom finále na okruhu WTA a prvom na antuke bude 20-ročná tenistka bojovať o skompletizovanie trofejí zo všetkých troch povrchov.

17:02 - Nuno Borges porazil v semifinále turnaja ATP v Bastade Argentínčana Thiaga Agustína Tiranteho 6:3, 6:4 a postúpil do finále. Dvadsaťsedemročný Borges v ňom vyzve hviezdneho Španiela Rafaela Nadala (H2H 0:0). Čítajte viac.

16:50 - Arthur Fils zdolal na antuke v Hamburgu Argentínčana Sebastiána Báeza dvakrát 6:2 a prvýkrát postúpil do finále turnaja ATP 500. Dvadsaťročný Francúz si o druhý a doteraz najcennejší titul zahrá s Alexandrom Zverevom alebo Pedrom Martínezom.

16:00 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová štvrtý duel na turnaji WTA 250 v Budapešti zo stavu 0:1 na sety už neotočila. Po dvoch hodinách a 49 minútach boja vypadla v semifinále po výsledku 3:6, 6:3, 5:7 s Bieloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou. Jej čakanie na finále na podujatiach WTA 250 a vyšších pokračuje od Hobartu 2019. Čítajte viac.

15:23 - Necelý deň po štvorhodinovom maratóne na antuke vo švédskom Bastade Rafael Nadal otočil ďalší trojsetový zápas a po víťazstve 4:6, 6:3, 6:4 nad chorvátskym kvalifikantom z druhej stovky rebríčka Dujem Ajdukovičom postúpil prvýkrát od triumfu na French Open 2022 do finále. Španielsky šampión z roku 2005 si v generálke na parížsku olympiádu zahrá o titul buď s Portugalčanom Nuno Borgesom, alebo Argentínčanom Thiagom Agustínom Tirantem. Čítajte viac.

Zostrih zápasu.
Flashscore

15:22 - Matteo Berrettini zdolal vo švajčiarskom Gstaade najvyššie nasadeného Gréka Stefanosa Tsitsipasa bez straty podania 7:6, 7:5 a aj tretí štart v trojtisícovom mestečku v nadmorskej výške 1 050 metrov premenil v postup do finále. Taliansky šampión z roku 2018 sa v ňom stretne s Francúzom Quentinom Halysom (H2H 0:1).

14:30 - Čisto slovenské finále na turnaji ITF W15 v slovinskom Krsku neprebehne. V súboji dvoch Sloveniek v semifinále porazila Eszter Méri 6:4, 6:1 Salmu Drugdovú, pričom o titul si zahrá s Nemkou Emily Seiboldovou. Tá vyradila inú hráčku spod Tatier, Aniku Jaškovú, pomerom 6:0, 6:4.

12:32 - Lukáš Klein zvládol úlohu favorita, keď v 1. kole kvalifikácie antukového turnaja ATP 250 v rakúskom Kitzbüheli porazil Ukrajinca Vitalija Sačka za hodinu a 23 minút 7:6, 6:1. V boji o postup do hlavnej fázy sa postaví proti sedmičke z Fínska Ottovi Virtanenovi.

12:29 - Napriek tomu, že 192. hráč sveta Quentin Halys bol už v prvom kole kvalifikácie šesťkrát dve loptičky od vyradenia, prežíva na antuke vo švajčiarskom Gstaade životný turnaj. Dvadsaťsedemročný Francúz v len druhom semifinále zdolal Nemca Jana-Lennarda Struffa 6:3, 7:6 a prvýkrát na okruhu ATP postúpil do finále. V pozícii outsidera nastúpi proti víťazovi duelu medzi Stefanosom Tsitsipasom a Matteom Berrettim.

12:25 - Nór Casper Ruud sa odhlásil z antukového turnaja v rakúskom Kitzbüheli. Organizátori o tom informovali na sociálnych sieťach. Svetovú deviatku nahradí v pavúku domáci Lukas Neumayer. Turnaj kategórie ATP 250 sa bude konať od 21. do 27. júla.

"Je to smutná správa pre organizátorov tohto klasického antukového turnaja. Sme veľmi sklamaní. Teraz je už takmer bežné, že hráči sa prihlásia na turnaje a potom sa podľa ľubovôle odhlásia. Organizátorom to sťažuje plánovanie turnajov a v očiach fanúšikov a partnerov vyzeráme nespoľahlivo. A takéto incidenty sa netýkajú len nás," uviedol jeden z členov organizačného tímu turnaja.

Aktuálna pozícia Ruuda v rebríčku ATP.
Aktuálna pozícia Ruuda v rebríčku ATP.Flashscore

09:15 - O účasť v hlavnej fáze turnajov ATP 250 zabojujú v kvalifikácii dvaja Slováci. Lukáš Klein sa predstaví od 11:00 na antuke v rakúskom Kitzbüheli proti Vitalijovi Sačkovi, pričom bude favoritom. Zhodne na antuke čaká 1. kolo kvalifikácie aj Jozefa Kovalíka, ten však bude hrať južnejšie - konkrétne v chorvátskom Umagu proti Rakúšanovi Filipovi Misolicovi od 19:00.

09:10 - Slovenka Anna Karolína Schmiedlová bude chcieť postúpiť do prvého finále na podujatiach WTA 250 (a vyšších) od januára 2019, v Budapešti má na to všetky predpoklady. Minulý rok v maďarskej metropole skončila vo štvrťfinále, teraz svoje maximum vylepšila a ešte tak môže urobiť dvakrát. Rodáčka z Košíc bude čeliť v prvom semifinále podujatia WTA 250 Bieloruske Aljaksandre Sasnovičovej. Čítajte viac.