Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wang Jang neprešiel cez najväčšieho favorita OH, v Paríži končí už v 1. kole

Aktualizované
Wang Jang doplatil na náročný žreb.
Wang Jang doplatil na náročný žreb.TASR
Jediný slovenský stolnotenisový zástupca na olympiáde v Paríži Wang Jang (29) skončil svoje účinkovanie už v prvom kole dvojhry. Nad jeho sily bol líder svetového rebríčka Wang Čchu-čchin z Číny, ktorý zvíťazil 4:1 na sety.

Wang Jang - Wang Čchu-čchin 1:4 (7, -3, -4, -9, -4)

Čínsky rodák Wang Jang odštartoval proti najvyššie nasadenému hráčovi turnaja dobre a v úvode dokázal držať krok, dobre kontroval súperove útoky a prvý set vyhral 11:7. V druhom však už začal dominovať aktuálne najlepší hráč sveta, ktorý vyhral jasne 11:3 a tretí set 11:4. 

Slovenský reprezentant mal viackrát aj smolu, keď jeho údery tesne zabrzdila páska. Šanca na zvrat prišla vo štvrtom sete, keď viedol 4:1 i 8:5, no záver nezvládol. Wang Čchu-čchin ho viackrát dostal do hlbokej defenzívy, otočil na 10:8 a premenil druhý setbal. Najväčší favorit celého turnaja v piatom sete už jednoznačne kontroloval dianie a triumfoval 11:4.

Pre Janga Wanga to bola tretia účasť na olympijských hrách. V Riu de Janeiro 2016 skončil 33. a v Tokiu 2020 sedemnásty. "Som spokojný s prvým setom, cítil som sa dobre, ale potom som robil chyby a tie už silný súper využil. Bol to ťažký zápas, svetová jednotka potvrdila svoje kvality, ja som bojoval ako som vedel," povedal stolnotenista po meraní síl.

"Začali sme veľmi dobre. Rátali sme s tým, že ak sa Jangovi podarí vyhrať prvý set, tak na súpera bude oveľa väčší tlak. To sa aj potvrdilo, dalo sa vidieť, že Číňan má strach. V druhom sete zahral súper dobre a my sme urobili zopár chýb. Tak to bolo aj v treťom. Vo štvrtom za stavu 9:10 sme premýšľali, aký zahrať servis, zahral to dobre, ale v obrane sme urobili chybu. No a piaty set bol jasný, ak Číňania vedú, tak hrajú bez zábran a tam bolo vidieť, že to má pod kontrolou," povedal tréner Szilárd Csölley.

Už pred zápasom bolo jasné, že na postup musí slovenský reprezentant zahrať mimoriadne dobre. "Súper hral po prvý raz na takomto turnaji a navyše v pozícii svetovej jednotky. Vyhrať s ním štyri sety je ťažké. V Singapure hrali spolu v marci, Wang Jang prehral 0:3 na sety, ale boli to tesné sety. My sme vedeli, že nie je veľmi dobrý do obrany a keď bola šanca, bolo ju treba využiť. Ale malé chybičky v útoku rozhodli. Napriek tomu sme s výkonom spokojní. Mohlo to byť pokojne aj 2:4, výsledok neodzrkadľuje priebeh zápasu. Wang Jang mohol prejsť cez prvé a druhé kolo. Je tu dosť hráčov, ktorých by asi zdolal. Tam bola oveľa väčšia šanca, ak by prešiel prvým kolom. Vtedy stúpa aj sebavedomie," uzavrel Csölley.