Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Wizards pretrhli desaťzápasovú šnúru prehier, súboj elitných tímov pre Denver

Tím z hlavného mesta USA prelomil svoje čakanie.
Tím z hlavného mesta USA prelomil svoje čakanie.Profimedia
Basketbalisti Washingtonu opäť pocítili chuť víťazstva, keď zdolali silný káder Phoenixu. Predstavenie elity na palubovke Denveru ovládli domáci hráči, v Detroite zahviezdil fínsky protagonista Lauri Markkanen (25).

Detroit Pistons - Utah Jazz 111:126

Výrazne trápiaci sa Detroit privítal na svojej palubovke káder Utahu, no z dna celej NBA sa neodlepil a pre Pistons z toho bola len ďalšia prehra, ktorá má poradové číslo 25. Najviac sa o to pričnili Lauri Markkanen z tímu Jazz, keď nazbieral 38 bodov, čím vyrovnal svoje kariérne maximum. Dopomohol si k tomu deviatimi úspešnými trojkami, čo je Fínov individuálne najvyšší trojkový nástrel.

Miami Heat - Chicago Bulls 103:113

Phoenix Suns - Washington Wizards 110:113

Po desiatich neúspešných ťaženiach čakala na mužstvo Washingtonu neľahká úloha v podobe súboja s Phoenixom. Hostia si ale s toutou ťažkou prekážkou poradili a prelomili dlhú sériu prehratých duelov. Najproduktívnejší protagonisti stretnutia síce boli z tímu domácich, no za Wizards zabral Kyle Kuzma, ktorý zaknihoval 29 bodov a po šesť doskokov aj asistencií. Američan tým pokoril hranicu 6000 kariérnych bodov v NBA.

New York Knicks - Golden State Warriors 132:94

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 105:91

Lákavé divadlo bolo na programe v prostredí Nuggets, ktorí hostili lídra Západnej konferencie. Cenné víťazstvo ale ostalo v rukách domácich hráčov, čím sa v tabuľke dotiahli práve na svojho súpera. Hostí ťahal za výhrou najmä 35-bodový Ja Morant, no nestačilo to. Vo farbách Denveru sa trinástkovým triple-double blysol Nikola Jokič - Srb zaznamenal po 13 bodov, doskokov aj asistencií.