Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Xavimu robia starosti zbytočné chyby: Musíme dospieť a byť vyzretejší

Xavi vidí rezervy svojho mužstva.
Xavi vidí rezervy svojho mužstva.Profimedia
Manažér Barcelony Xavi Hernández (42) má po nedeľnom El Clásicu starosti z výkonov svojho tímu. Vrásky na čele mu robia najmä chyby v kľúčových momentoch duelov.

Podľa bývalého stredopoliara práve zbytočné chvíle nesústredenosti stáli Kataláncov dobrý výsledok s Realom. Madridčania si na domácej pôde pripísali cennú výhru, ktorou sa dostali na vrchol tabuľky španielskej najvyššej súťaže.

"Zasekli sme sa v negatívnej sérii detailov, nič nám nevychádza a možno je to chvíľa, aby sme sa otriasli a pokúsili sa vrátiť na správnu cestu," uviedol Xavi na tlačovej konferencii po zápase.

"Nehráme dobre. Nemôžem byť spokojný takmer s ničím, keď prehrávame 3:1. V LaLige sa nám darilo, ale musíme zlepšiť našu dôraznosť, agresivitu,“ poukázal na potrebné zlepšenie.

Niekdajší majster sveta tiež spomenul, že so svojimi zverencami pred súbojom hovoril o zastavovaní protiútokov, no napriek tomu nedokázali zastaviť kontru súpera pred otváracím zásahom duelu.

Prehra v ostro sledovanom strete bola pre Xaviho a jeho káder ďalšou ranou uplynulého týždňa, v ktorom sa po domácej remíze s Interom Miláno dostali na pokraj vyradenia z Ligy majstrov.

Lodivod Barcelony zdôraznil, že ich výsledky v Európe nehrali rolu v nedeľnom zápase. Takisto ale videl, že mnohé chyby z európskych stretnutí sa zopakovali aj na štadióne Santiago Bernabéu. Naznačil, že by mohol urobiť zmeny v zostave a pokúsiť sa zastaviť negatívny chod udalostí.

"Možno je čas vyskúšať rôzne veci. Musíme byť vyzretejší. Real vie, ako držať loptu a reagovať, ako využiť výhody v kľúčových momentoch, sú vyspelejším a skúsenejším tímom, dnes to bolo jasné,“ vyjadril sa na margo Ancelottiho mužstva.

"Neukazujem prstom na hráčov, ja som ten, kto je zodpovedný. Som kapitánom lode. Urobili sme chyby, musíme jednoducho dospieť a byť vyzretejší," uvedomuje si svoju zodpovednosť.