Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Z Detvy sa dostal až do NHL, strelil tam gól. Hodgson bojuje o miesto v zostave Flyers

Hayden Hodgson obliekal dres Detvy, teraz bojuje o miesto v zostave Philadelphie Flyers.
Hayden Hodgson obliekal dres Detvy, teraz bojuje o miesto v zostave Philadelphie Flyers.Mário Bona
Kanadský útočník Hayden Hodgson (26) sa cez nižšie zámorské súťaže a pôsobenie v slovenskej Detve dostal počas minulej sezóny až do NHL, kde v drese Philadelphii Flyers strelil aj jeden gól.

Rodák z ontarijského Windsoru zaujal v predošlom ročníku na farme vo Lehigh Valley Phantoms, získal 31 bodov a dostal pozvánku do prvého tímu "letcov". Počas šiestich duelov sa raz presadil do siete St. Louis Blues a dvakrát asistoval. Pred štartom ročníka 2022/23 podpísal dvojročný dvojcestný kontrakt a teraz v kempe bojuje o trvalé miesto v najlepšej lige sveta.

Nikdy nedraftovaný hokejista má šancu dostať sa do zostavy v otváracom stretnutí novej sezóny: "Robím všetko, čo je v mojich silách, aby sa mi to podarilo," povedal Hodgson pre phillyhockeynow.com. V sobotnom prípravnom zápase získal jednu asistenciu pri výhre Philadelphie Flyers nad Bostonom Bruins 2:1.

Chváli ho aj tréner farmárskeho tímu Phantoms Ian Lapierre: "Keď prichádzal do nášho mužstva v AHL, tak som nemal ani tušenie, kto to je. Pôsobil dva roky v ECHL, na začiatku začínal vo štvrtej formácii a nič nenasvedčovalo tomu, že sa prebojuje vyššie," nechal sa v lete počuť kanadský kormidelník.

Hayden Hodgson v sezóne 2018/19 odohral 27 zápasov za HC Detva v slovenskej Extralige, získal štrnásť bodov za sedem gólov a rovnaký počet asistencií. Pridal k tomu 45 trestných minút.