Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápasenie: Slovenský reprezentant Cakulov získal na MS v Belehrade striebornú medailu

Slovenský reprezentant v zápasení Batyrbek Cakulov (vľavo) a Američan Kyle Frederick Snyder počas finálového duelu.
Slovenský reprezentant v zápasení Batyrbek Cakulov (vľavo) a Američan Kyle Frederick Snyder počas finálového duelu.TASR
Slovenský reprezentant v zápasení Batyrbek Cakulov získal na MS v Belehrade striebornú medailu vo voľnoštýliarskej kategórii do 97 kg. V nedeľnom finále prehral s Američanom Kyleom Snyderom 0:6 na body.

Slovenská výprava vybojovala vo voľnom štýle na svetovom šampionáte v srbskej metropole celkovo tri cenné kovy. Striebornú medailu v kategórii do 74 kg obhájil Tajmuraz Salkazanov. Boris Makojev bol bronzový vo váhe do 86 kg.

Dvadsaťtriročný Cakulov spoznal svojho premožiteľa až vo finále. V osemfinálovej fáze suverénne vyhral nad Turkom Mucahitom Celikom (10:0), vo štvrťfinále si poradil s reprezentantom Maďarska Vladislavom Bajcajevom 4:2 na body a v semifinále zdolal Gruzínca Giviho Matčarašvilihom na technickú prevahu 10:0. Vo finále mal už v súboji s ním navrch Snyder, olympijský víťaz z Ria de Janeira a strieborný medailista z OH v Tokiu. Američan pridal do svojej zbierky tretí titul majstra sveta.

Cakulov získal v rovnakej kategórii bronz na tohtoročných ME v Budapešti, kde debutoval v slovenskom reprezentačnom drese. Rodený Osetínec ešte v ruských farbách vybojoval striebro na MS do 23 rokov 2019 v Budapešti a v tom istom roku sa v rovnakej vekovej kategórii stal majstrom Európy na turnaji v Novom Sade (do 92 kg).

MS v Belehrade - voľný štýl do 97 kg

finále: Kyle Frederick Snyder (USA) - Batyrbek CAKULOV (SR) 6:0

semifinále: CAKULOV - Givi Matčarašvili (Gruz.) 10:0

štvrťfinále: CAKULOV - Vladislav Bajcajev (Maď.) 4:2

osemfinále: CAKULOV - Mucahit Celik (Tur.) 10:0

Zmienky