Závislosť na automatoch mu mohla zničiť kariéru. Nemyslel som na nič iné, priznal Grosicki

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Závislosť na automatoch mu mohla zničiť kariéru. Nemyslel som na nič iné, priznal Grosicki

Grosicki prežil náročné chvíle.
Grosicki prežil náročné chvíle.Profimedia
Poľskú reprezentáciu si bez neho takmer ani nejde predstaviť. Tridsaťpäťročný Kamil Grosicki odohral od roku 2008 vo farbách národného tímu viac ako 90 zápasov, v ktorých strelil 17 gólov. Je aj v kádri na marcové barážové zápasy, v ktorých sa Poliaci pokúsia vybojovať si štvrtý postup na EURO za sebou. Pred zrazom však na seba upozornil v nefutbalovej úlohe. V rozhovore pre Kanal Sportowy hovoril o závislosti od hazardných hier, s ktorou sa musel počas svojej kariéry vyrovnať.

V roku 2007 si Legia vyhliadla v Štetíne mladého rýchlonohého krídelníka, ktorý sa mal stať budúcnosťou slávneho varšavského klubu. Presun do hlavného mesta však nezvládol. "Varšava ma úplne pohltila. Futbal išiel do úzadia. Viac času som trávil v meste ako na tréningoch," povedal Grosicki.

V poľskom metropole sa talentovaný futbalista nechal okúzliť hracími automatmi. "V najhoršej fáze som nemyslel na nič iné. Nedokázal som si ani variť. Keď som bol hladný, poslal som niekoho na nákup. V hlave som mal len čísla a farby," povedal účastník dvoch majstrovstiev Európy a dvoch majstrovstiev sveta.

Takto to už ďalej nešlo. Koncom roka 2007 sa Grosicki rozhodol bojovať so svojou závislosťou a nastúpil na odvykaciu liečbu. "Nástup bol ťažký. Nemal som chuť do futbalu a ani do života. Musel som sa dostať z nočného režimu do denného. Nesmel som telefonovať a mohol som prejsť len 30-metrový úsek medzi stromami. Bolo to takmer ako vo väzení," spomína Grosicki na svoj viac ako mesačný pobyt v liečebni.

Bilancia Grosického v uplynulých sezónach.
Bilancia Grosického v uplynulých sezónach.Flashscore

Nakoniec sa závislosti zbavil, ale v Legii sa nikdy nepresadil. Cez hosťovania vo švajčiarskom Sione a Jagiellonii Bialystok zakotvil v tureckom Sivasspore. Na Blízkom východe si vybojoval prestup do francúzskeho Rennes, odkiaľ zamieril do Anglicka, kde si zahral aj Premier League v drese Hullu.