Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlatú loptu nezíska Messi ani Ronaldo. Favoritmi sú Kane, Haaland či Vinícius

Futbaloví velikáni sa do širšej nominácie nedostali.
Futbaloví velikáni sa do širšej nominácie nedostali.FRANCK FIFE / AFP
Prvýkrát od roku 2003 sa o Zlatú loptu pre najlepšieho futbalistu nebude uchádzať ani jeden z dvojice hviezd Lionel Messi (37), Cristiano Ronaldo (39). Osemnásobný víťaz a minuloročný držiteľ prestížnej trofeje Messi, ktorý tento rok s Argentínou ovládol juhoamerický šampionát a päťnásobný víťaz Ronaldo nie sú v 30-člennej nominácii. Tú organizátori ankety z časopisu France Football zverejnili v stredu. Výsledky vyhlásia 28. októbra v Paríži.

Medzi veľkých favoritov patrí brazílsky útočník Vinícius, ktorý pomohol Realu Madrid vyhrať Ligu majstrov. V hre je aj nórsky kanonier Manchestru City Erling Haaland či anglický kanonier Harry Kane, ktorý v minulej sezóne získal Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca európskych futbalových líg.

Kandidátmi sú aj viacerí španielski majstri Európy - Dani Carvajal, Alejandro Grimaldo, Dani Olmo, Rodri, Nico Williams a Lamine Yamal. O ocenenie pre trénera roka sa uchádzajú Xabi Alonso z Leverkusenu, Carlo Ancelotti z Realu Madrid, Pep Guardiola z Manchestru City a lodivod španielskej reprezentácie Luis de la Fuente.