Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zranenia mu dali definitívnu stopku. Varane ukončil hráčsku kariéru a naznačil budúcnosť

Varane sa rozhodol pre koniec aktívnej futbalovej cesty.
Varane sa rozhodol pre koniec aktívnej futbalovej cesty.Profimedia / Franck Fife/Pool / Bestimage
Vo francúzskom národnom tíme bol Raphaël Varane (31) stabilným pilierom obranných radov. Debutoval v ňom v roku 2013, posledný 93. duel si pripísal o deväť rokov neskôr. Stovku reprezentačných zápasov si každopádne nezapíše, počas stredajšieho dopoludnia totiž oficiálne oznámil koniec kariéry.

Bývalý hráč Lens, Realu Madrid či Manchestru United v posledných rokoch trpel predovšetkým preto, že ho často sužovali zranenia. Aj napriek tomu, že herné vyťaženie sa znižovalo, zdravie mal stále vrtkavé. Francúz v priebehu tohto leta zmenil angažmán a po vypršaní zmluvy s Red Devils prijal ponuku zo Serie A. Odvtedy, ako sa Varane pripojil do radov nováčika súťaže z Coma, odohral jediné stretnutie, a to v rámci Talianskeho pohára.

Práve v tomto súboji utrpel vážne zranenie kolena a dostal sa, ako už aj v minulosti, na niekoľko ďalších mesiacov mimo hry. Možno práve tento moment bol spúšťačom pre rozhodnutie nebojovať ďalej o miesto v tíme trénera Didiera Deschampsa a ani o ďalšie na klubovej úrovni. Najväčším úspechom Varanea s Francúzskom bol zisk titulu majstrov sveta z roku 2018, na šampionáte v Katare v roku 2022 sa stal vicemajstrom. V roku 2021 zaznamenal prvenstvo v Lige národov.

"Hovorí sa, že všetko dobré sa musí raz skončiť. Neľutujem nič a nič by som nemenil. Vyhral som toho viac, než som si mohol vôbec vysnívať. Začína sa jednoducho nový život mimo ihriska. Zostanem v Come, len už tam budem bez kopačiek a chráničov. Bude to niečo, na čo sa teším. Čoskoro vám prezradím viac,” rozlúčil sa rodák z Lille s fanúšikmi na svojom Instagrame.

Varane získal najviac trofejí v čase, keď obliekal dres Los Blancos. Trikrát sa stal majstrom La Ligy a Španielskeho Superpohára, jeden triumf má z Copa del Rey. Potom bol súčasťou generácie, ktorá v minulom desaťročí do hlavnej španielskej metropoly dostala štyri prvenstvá z Ligy majstrov v rozmedzí piatich sezón. Je tiež trojnásobným víťazom európskeho Superpohára, štyrikrát opanoval majstrovstvá sveta klubov, na ostrovoch má po jednom triumfe z FA Cupu a Ligového pohára.