Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvereva stále trápi koleno, je však pripravený obhajovať olympijské zlato

Alex Zverev v akcii na Wimbledone
Alex Zverev v akcii na WimbledoneSusan Mullane - USA TODAY Sports
Úradujúci olympijský víťaz Alexander Zverev (27) dúfa, že zranenie kolena, ktoré utrpel na Wimbledone, neovplyvní jeho šance na zlato v Paríži.

Nemec sa pošmykol a poranil si koleno počas víťazného stretnutia v treťom kole nad Cameronom Norriem v All England Clube. Následne sa nechal počuť, že pri prehre v ďalšej fáze s Taylorom Fritzom hral "na jednej nohe". Zverev však minulý týždeň hral na domácom podujatí v Hamburgu a dostal sa do finále, v ktorom v nedeľu ťahal za kratší koniec v súboji s Arthurom Filsom.

Tenista, ktorý vo finále v Tokiu zdolal Karena Chačanova, svoje zranenie opísal ako opuch kosti a roztrhnuté puzdro. Dodal aj že si nevyžaduje operáciu.

"Ak mám byť úprimný, viete, riziko zostane možno najbližšie dva, tri, štyri týždne, pretože tak dlho sa kosť hojí a to mi všetci hovorili. Ale napokon som aj ja vedel, že nechcem odpočívať štyri týždne, pretože teraz hráme na povrchu, kde nevidím až také veľké riziko, že by som opäť urobil ten istý pohyb," prezradil.

Zverev je na užšom zozname nemeckých športovcov, ktorí by mohli byť vlajkonosičmi národa počas piatkového otváracieho ceremoniálu."Ak by mi niekto povedal, že by som mal nastúpiť ako vlajkonosič, znamenalo by to pre mňa, úprimne povedané, ešte viac ako víťazstvo na olympiáde," citovala Zvereva stránka SpilXperten.

"Viesť celý národ a toľko špičkových nemeckých športovcov na olympiádu je jednoducho najväčšia pocta, akej sa môže športovcovi dostať. A samozrejme, zlatá medaila, ktorú som získal na poslednej olympiáde, je jedným z najvyšších úspechov, aké môžete v športe dosiahnuť, a pre mňa osobne najväčším úspechom v mojej kariére," doplnil.