Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zverevovi návrat po zranení zatiaľ nevychádza, zaknihoval druhú prehru

Pozápasové podanie rúk dvoch rovesníkov. Zo vzájomného súboja vyšiel víťazne Fritz.
Pozápasové podanie rúk dvoch rovesníkov. Zo vzájomného súboja vyšiel víťazne Fritz. Profimedia
Nemecký tenista Alexander Zverev (25) prehral na United Cupe druhý zápas za sebou. Američanovi Taylorovi Fritzovi (25) podľahol v dvoch setoch 1:6, 4:6 a jeho tím stratil po prehre Jule Niemeierovej (23) šancu na postup do play off.

Pre olympijského víťaza z Tokia išlo o prvý profesionálny turnaj od vážneho zranenia členka na vlaňajšom Roland Garros. Zverev nestačil v predošlom dueli turnaja miešaných družstiev na Čecha Jiřího Lehečku (4:6, 2:6), ktorému patrí v rebríčku ATP 81. miesto.

"Po tomto zápase je ťažko povedať, ako na tom je. Myslím si, že sa stále zotavuje a trochu vyšiel z cviku. Dával mi veľa bodov zadarmo," uviedol Fritz na adresu svojho pondelňajšieho súpera.

United Cup nahradil doterajší ATP Cup a formátom zápasov zmiešaných tímov nadviazal na Hopmanov pohár. Vedľa Sydney sa hrá turnaj na tvrdom povrchu tiež v Brisbane a Perthe. Celkové odmeny sú vo výške 15 miliónov dolárov. Tenisti a tenistky získavajú taktiež body do svetového rebríčka podľa kategórie ATP 500 a WTA 500.