Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zvolen porazil Slovan a je späť na čele, Liptáci predviedli v Bystrici fantastický obrat

Aktualizované
Zvolen porazil Slovan a je späť na čele, Liptáci predviedli v Bystrici fantastický obrat
Zvolen porazil Slovan a je späť na čele, Liptáci predviedli v Bystrici fantastický obratTASR
HKM Zvolen vyhral nad Slovanom Bratislava a vrátil sa do čela tabuľky Tipos Extraligy. Banská Bystrica viedla proti Liptovskému Mikulášu už 3:0, ale prehrala 3:5. Michalovce uspeli v Trenčíne. Poprad porazil Spišskú Novú Ves.

HC Košice - HC MIKRON Nové Zámky 5:3 (2:1, 1:2, 2:0)

Góly: 16. Jääskeläinen (Southorn, Chovan), 19. Jääskeläinen (Southorn, Chovan), 23. Romančík (Havrila), 44. Pollock (Slovák), 49. Pollock (Bartánus, Olsson) - 8. Ondrušek (Mišiak, Chovan), 28. Múčka (T. Mikúš, Jackson), 38. Jackson (Mamčics, Farley)

Košičania tohto súpera zdolali prvýkrát v sezóne po dvoch prehrách na jeho ľade. O svojom víťazstve rozhodli v tretej tretine, v ktorej sa dvakrát presadil útočník Brett Pollock. V prvej otočili skóre z 0:1 na 2:1, keď sa v presilovkách presadil Joona Jäskeläinen. Za stavu 3:2 mohol dokonať hetrik, ale z trestného strieľania neskóroval. Hostia vyrovnali zásluhou Jacksona, no ďalšie góly už nepridali.

Novozámčania prehrali tretí zápas po sebe a naďalej sú na štvrtom mieste tabuľky. Košice si víťazstvom upevnili priebežnú tretiu priečku a pred Novými Zámkami majú štvorbodový náskok.

HC ´05 Banská Bystrica – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:5 (3:0, 0:3, 0:2)

Góly: 4. D. Jendek (Ďatelinka, Tamáši), 13. R. Gašpar, 20. Kontos (Troock, Watling) - 30. Saari (Diakov, Karsums), 34. Ventelä (Vähätalo, Karsums), 36. Ventelä (Mezovský, Walega), 43. Saari (Štrauch, Karsums), 59. Vankúš

Hokejisti Banskej Bystrice podľahli na svojom ľade Liptovskému Mikulášu a nepripísali si tak piatu výhru v rade. V divokom súboji nedohrali pre vyššie tresty kapitáni oboch tímov. Hostia otočili duel z 0:3, pričom po dva góly strelili Ventelä a Saari.

V prvej tretine dominovali domáci, strelili tri góly a zaslúžene viedli 3:0. Lenže zverenci trénera Bokroša predviedli diametrálne odlišnú druhú tretinu, počas ktorej vyrovnali na 3:3 v priebehu šiestich minút. Rozhodcovia potom prísne vylúčili bystrického kapitána Ďatelinku do konca stretnutia a Mikuláš na začiatku tretieho dejstva otočil na 4:3 v presilovke o dvoch hráčov.

Potom dostal trest do konca zápasu aj kapitán Liptákov Kriška, avšak hokejistom spod Urpína sa vyrovnať nepodarilo. V závere inkasovali pri hre bez brankára gól od Vankúša.

HK Dukla Trenčín - HK Dukla INGEMA Michalovce 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 6. Petráš (Čacho, Obdržálek), 21. Nemčík (Hudec), 45. Sloboda (Čacho, Starosta) - 15. Garreffa, 18. Garreffa (Pavlovs, Puliš), 32. Žitný (Valentini, Pereskokov), 47. Garreffa (Galamboš, Macejko)

Hetrikom sa blysol vo svojom druhom stretnutí za Michalovce kanadský útočník Joseph Garreffa. Hostia sa tak otriasli z dvoch predchádzajúcich prehier a patrí im šieste miesto v tabuľke. Na piate Nové Zámky strácajú dva body. Trenčín je deviaty.

HK GROTTO Spišská Nová Ves - HK Poprad 2:3 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)

Góly: 21. LaPorte (Rapáč), 55. Beaudry (Džugan, Kerbashian) - 17. Kundrik (Petráš, Meliško), 36. Jermain (Kotvan), 64. Drgoň (Svitana, Záborský)

O výhre "Kamzíkov" rozhodol v štvrtej minúte predĺženia piatym gólom v sezóne obranca Adam Drgoň. Spišská napriek prehre poskočila na štvrté miesto o bod pred Nové Zámky, Poprad slávil výhru druhýkrát po sebe a dostal sa na siedmu priečku tabuľky.

HC Slovan Bratislava - HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 36. Takáč (Harris, Pecararo), 60. Pecararo (Lukošík) – 12. Hecl (Huntebrinker, Sideroff), 39. Viedenský (Zuzin, Stupka), 47. Messner (Hecl, Sideroff), 50. Hecl (Huntebrinker)

Hokejisti HKM Zvolen sa opäť dostali do čela tabuľky Tipos Extraligy. V utorkovom šlágri triumfovali na ľade dovtedajšieho lídra Slovana Bratislava a majú pred ním dvojbodový náskok. Zverenci Jána Pardavého odohrali o jeden duel menej.

Góly hostí strelili dvakrát Hecl, raz Viedenský a Messner, za domácich boli úspešní Takáč a Pecararo. Zvolen mal pred týmto duelom na konte dve prehry a mužstvo tak stále drží sériu, keď pod vedením trénerov Petra Oremusa a Andreja Kmeča ani raz neprehralo tri zápolenia po sebe. Séria trvá od začiatku sezóny 2020/2021.

Hostia oplatili "belasým" dve vysoké prehry z októbra, resp. novembra uplynulého roka (2:10, 4:7).