Obrat Dallasu a zároveň zápis do histórie. Trocheck má na dosah bradatý rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrat Dallasu a zároveň zápis do histórie. Trocheck má na dosah bradatý rekord

Hokejisti Dallasu majú pred sebou semifinále Západnej konferencie.
Hokejisti Dallasu majú pred sebou semifinále Západnej konferencie.Profimedia
Dallas sa stal iba druhým tímom v histórii NHL, ktorý vyhral sériu play-off proti obhajcovi trofeje po tom, ako prehral prvé dva zápasy na domácom ľade. V roku 1999 to dokázali aj hokejisti Colorada v sérii proti Detroitu. Stars otočili stav série 1. kola s Vegas z 0:2 na 4:3 a postúpili do semifinále Západnej konferencie. V ňom sa stretnú s Coloradom.

Dallas síce prehral prvé dva domáce duely s Golden Knights, no potom tromi víťazstvami za sebou otočil stav série na 3:2. V rozhodujúcom siedmom súboji pred vlastnými fanúšikmi triumfoval 2:1.

"Počas celej série sme mali pocit, že sme lepší tím. Sústredíme sa najmä na defenzívnu časť hry. Som veľmi hrdý na to, ako chlapci zareagovali. Vyraďovačka je dlhá a budete potrebovať, aby vždy zabral niekto iný. Bude to zábavná jazda," povedal pre zámorské médiá brankár dallaských hviezd Jake Oettinger, ktorý v siedmom dueli podržal svoje mužstvo 22 úspešnými zákrokmi.

NY Rangers po hladkom postupe cez Washington (4:0 na zápasy) uspeli aj v prvom súboji semifinále Východnej konferencie, keď zdolali Carolinu 4:3. Jazdci vyhrali prvých päť zápasov v play-off ako držiteľ Prezidentskej trofeje druhýkrát v histórii. Dokázali to aj v roku 1994, keď naposledy získali Stanleyho pohár.

Jeden z gólov newyorského tímu strelil Vincent Trocheck. Americký útočník skóroval vo štvrtom zápase za sebou a ak sa mu to podarí aj v piatom, vyrovná "bradatý" klubový rekord. V piatich dueloch v rade dokázal skórovať aj Cecil Dillon v roku 1933.