Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hlavaj je na vrchole formy. Hokej mi chutí a baví ma, hlási brankársky líder turnaja

Hlavaj je z pohľadu úspešnosti zákrokov najlepší brankár na šampionáte.
Hlavaj je z pohľadu úspešnosti zákrokov najlepší brankár na šampionáte.TASR
Samuel Hlavaj (22) v nedeľňajšom zápase s Lotyšskom potvrdil, že je nielen opora slovenského tímu, ale aj jeden z najlepších brankárov hokejových MS. Súperovi zmaril 40 zo 42 striel a napriek prehre 2:3 po samostatných nájazdoch si odniesol vysokú 95,24-percentnú úspešnosť zákrokov. V tomto ukazovateli je po 10. hracom dni šampionátu líder spomedzi všetkých brankárov.

Slovensko - Lotyšsko 2:3 sn

Po sobotňajšom víťazstve nad Francúzskom 4:2 hráči hovorili o vysokej teplote v hale, ktorá sa podpísala aj pod menej kvalitný ľad. Podobné podmienky boli aj v nedeľu, no Hlavaj sa necítil zle.

"Bolo to dobré, aj napriek teplu som sa cítil rýchly a silný na nohách. Samozrejme, že každému už ku koncu odchádzali sily, aj hráčom. Niektorí už mali kŕče. Trochu som sa trápil iba v predĺžení," poznamenal Hlavaj.

Zostrih zápasu Slovensko - Lotyšsko.
Flashscore

V riadnom hracom čase ho prekonali Ralfs Freibergs a Oskars Cibulskis, ktorý v 59. minúte odpovedal na gól Petra Cehlárika a poslal duel do predĺženia.

V ňom hrali Slováci dvakrát v oslabení, Lotyši ich prestrieľali 11:1, no Hlavaj viacerými zákrokmi držal tím v hre o dôležité víťazstvo. V samostatných nájazdoch napokon uspeli Lotyši, keď zo siedmich pokusov uspeli v dvoch. Hlavaja dvakrát prekonal Dans Ločmelis.

"Najmä druhý gól bol veľmi nešťastný. Spravil som zákrok, ale prešmyklo sa mi to a už som iba videl, ako puk smeruje za čiaru. Ten hráč bol ľavák, mal viacero možností, vybral si túto. Spravil to veľmi dobre," poznamenal Hlavaj.

Po štyroch odchytaných stretnutiach má 93,94-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 1,93 inkasovaného gólu na zápas. "V prvom rade som vďačný trénerom za príležitosť. Hokej mi teraz chutí a baví ma. Myslím si, že som na vrchole tohtosezónnej formy," uviedla turnajová jednotka Slovákov.

Kalkulačky tento rok vyťahovať netreba, postupová matematika je jednoduchá